FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Σ Ήλιδας: Τα «κόκκινα δάνεια στην ΚΕΔΕ

Ημερομηνία: 14-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Επεκτείνεται η πρωτοβουλία του δήμου Ζαχάρως- Το θέμα της προστασίας των δανειοληπτών συζητήθηκε και στο Δ.Σ Ήλιδας

Το θέμα των «κόκκινων δανείων» απασχολεί όλο και περισσότερους δήμους της χώρας. Η ώθηση που έδωσε στο θέμα τη πρωτοβουλία του δήμου Ζαχάρως και το ενδιαφέρον της ΚΕΔΕ, φαίνεται πως βάζει το θέμα σε νέα βάση.

Στην Ηλεία, το βράδυ της Τρίτης συνεδρίασε το ΔΣ Ήλιδας, όπου ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε το σώμα για τις εξελίξεις που υπάρχουν αλλά και την πρόταση που έχει καταθέσει ο δήμος Ζαχάρως και θα αξιολογηθεί από την ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση της την ερχόμενη Παρασκευή 15/12. Το θέμα θα τεθεί επίσημα πλέον στο ΔΣ Ήλιδας προς συζήτηση και ψήφιση, ενώ ο κ. Χριστουδουλόπουλος επισήμανε πως «έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να προστατευτούν οι δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους».

Την ίδια στιγμή στο δήμο Ζαχάρως καθημερινά δήμοι από όλη την Ελλάδα επικοινωνούν με τους εκπροσώπους του δήμου για να ενημερωθούν σχετικά με την πρωτοβουλία ίδρυσης εταιρίας ειδικού σκοπού. Πηγές του δήμου Ζαχάρως αναφέρουν πως στην περίπτωση της Ελλάδας θα μπορούσε να εφαρμοστεί το νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόστηκε και στην Κύπρο, καθώς όπως έχει απαντήσει επίσημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα των «κόκκινων δανείων» είναι αρμοδιότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης πως θα το αντιμετωπίσει. Έτσι ασκείται πίεση αυτή την ώρα για να νομοθετήσει σχετικά η Βουλή και να παρθεί μια απόφαση – ανάσα για τους δανειολήπτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος