FOLLOW US: facebook twitter

«Δώσε μου σήμα…»: Με την Ελεονώρα Ζουγανέλη συνεργάζεται στο νέο της άλμπουμ «Πού με φτάσανε οι έρωτες», ο Ηλείος δημιουργός Σπύρος Παρασκευάκος

Ημερομηνία: 05-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ευχάριστο και ελπιδοφόρο να βλέπεις νέους ταλαντούχους δημιουργούς, καλλιτέχνες που ακολουθούν τα μουσικά τους όνειρα χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς, να εξελίσσονται στο χώρο που έχουν επιλέξει να κινηθούν και να κάνουν βήματα μπροστά.  Ένας από αυτούς, είναι ο Ηλείος δημιουργός και  μουσικός Σπύρος Παρασκευάκος από τον Πύργο που έδωσε ένα εξαιρετικό τραγούδι στην γλυκιά και αγαπημένη ερμηνεύτρια Ελεονώρα Ζουγανέλη, συμμετέχοντας στον νέο πολυσυλλεκτικό της άλμπουμ «Που με φτάσανε οι έρωτες», με το τραγούδι «Δώσε μου σήμα», όπου η μουσική και οι στίχοι φέρουν την δική του υπογραφή.  Η Ελεονώρα Ζουγανέλη μετά το γνωστό τραγούδι «Το κορμί της Κοραλίας…  στα περίχωρα και στο νομό Ηλείας»  στο προηγούμενο άλμπουμ της, επανασυνδέεται κατά μία έννοια με το νομό Ηλείας , αυτή τη φορά με την συνεργασία της με Ηλείο δημιουργό και το τραγούδι «Δώσε μου σήμα»!

Ο Σπύρος Παρασκευάκος, μιλώντας για την σχέση του με την Ελεονώρα Ζουγανέλη και την συνεργασία του με την αγαπημένη τραγουδίστρια αναφέρει:

«Αυτό το κορίτσι το αγαπώ χρόνια τώρα και η ζωή μας έφερνε συνέχεια να περνάμε ξυστά. Στη πρώτη μου συναυλία στη Μυτιλήνη παίξαμε στην ίδια σκηνή ,ύστερα την συναντούσα σε κάτι συνεντεύξεις,σε κοινούς μας φίλους κτλ για μια δεκαετία περίπου.
Της έχω αδυναμία απο τότε.

Επιτέλους μετά απο τόσα χρόνια μας τα’ φερε η ζωή να φτιαξουμε το πρώτο μας τραγούδι.

«Δώσε μου σήμα» γράφτηκε τρία χρόνια πριν -Αυγουστο- σε ένα πλοίο για Ικαρία. Το πρώτο τραγούδι που έγραψα εξαρχής σε θηλυκό γένος απενοχοποιώντας ένα σωρό κατάλοιπα. Τιμή μου που το μοιράστηκα με την Ελεονώρα Ζουγανέλη στο νέο της δίσκο «που με φτάσανε οι έρωτες»…»
Από την πλευρά της η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ανέβασε σε YouTube ένα μικρό βίντεο μέσα από το οποίο μας συστήνει την νέα της δισκογραφική δουλειά «Πού με φτάσανε οι έρωτες» και βεβαίως το το τραγούδι « Δώσε μου σήμα» από την συνεργασία της με τον Σπύρο Παρασκευάκο λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ήρθε η στιγμή να σας δώσω τελευταία φορά «το σήμα μου» γι’ αυτή τη δισκογραφική δουλειά «Πού Με ‘Φτάσανε Οι έρωτες». «Δώσε μου σήμα» λοιπόν, ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους του Σπύρου Παρασκευάκου. Με τον Σπύρο συνεργαζόμαστε πρώτη φορά και χαίρομαι πολύ που συναντηθήκαμε σε αυτό το άλμπουμ. Χαίρομαι πάρα πολύ που συναντήθηκα με όλους τους συντελεστές και ολοκληρώθηκε αυτή η δισκογραφική δουλειά. Καλή αντάμωση σε κάποιον καλοκαιρινό σταθμό, μία υπέροχη καλοκαιρινή νύχτα!»

Ποιος είναι ο Σπύρος Παρασκευάκος

Ο Ηλείος δημιουργός Σπύρος Παρασκευάκος έχει ήδη δύο δισκογραφικές δουλειές στο ενεργητικό του, η πρώτη «Απ’ το μηδέν» υπογράψει ο ίδιος και τους στίχους και τη μουσική, ένα άλμπουμ που είχε κυκλοφορήσει με τον Ζαχαρία Καρούνη και στο οποίο συνεργάστηκε με τον Μάνο Ελευθερίου και η  δεύτερη είναι η «Τρίτη Έξοδος» μια υπέροχη συνεργασία τριών νέων καλλιτεχνών, σε στίχους του 18χρονου Γιάννη Βασιλόπουλου με ερμηνεύτρια την Δήμητρα Σελεμίδου. Ένα δίσκος που γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια Συννεφιασμένα Βλέμματα,  Ο μόνος και η μόνη (ντουέτο της Δήμητρας Σελεμίδου με τον Φοίβο Δεληβοριά) και το Μαμά, μπαμπά που ακούγονται  συχνά σε μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Τον περασμένο Ιούλιο παρουσίασε και μάλιστα και στην ιδιαίτερη πατρίδα του τον Πύργο, την πρώτη του ποιητική συλλογή «Μικρά Καρφιά», από την Μικρή Άρκτο και τραγούδια από τις δισκογραφικές του δουλειές. Παράλληλα έχει συνθέσει μουσική για αρκετές θεατρικές παραστάσεις και τώρα ήρθε η νέα του μεγάλη συνεργασία με την μοναδική Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Εμείς να ευχηθούμε στο Σπύρο καλοτάξιδο, με ούρειο άνεμο το νέο τραγούδι και πάντα να έχει επιτυχίες…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος