FOLLOW US: facebook twitter

Δύο τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 30-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα και δημοσιεύτηκε η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

  • Ένα στον Πύργο και ένα στην Αμαλιάδα στο οποίο συγχωνεύονται τα Υποθηκοφυλακεία Βάρδας και Μυρτουντίων

Οριστικά και με την υπογραφή πλέον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου μετατρέπονται σε έμμισθα τα  ειδικά άμισθα Υποθηκοφυλακεία Πύργου, Αμαλιάδας, Μυρτουντίων και Βάρδας και περνούν στο νέο καθεστώς των έμμισθων Υποθηκοφυλακείων.

Με την νέα αυτή εξέλιξη παίρνει τέλος και η μεγάλη περιπέτεια και ταλαιπωρία και των πολιτών και των εργαζομένων σε αυτά και αποκαθίσταται η λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων που πέρασαν από… σαράντα κύματα, με τις γνωστές δυσμενείς συνέπειες για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα το έμμισθο πλέον Υποθηκοφυλακείο Πύργου θα έχει έδρα τον Πύργο,  τα άλλα τρία συγχωνεύονται με έδρα την Αμαλιάδα, ενώ συνιστώνται συνολικά 15 οργανικές θέσεις, 9 στον Πύργο και 6 στην Αμαλιάδα, συμπεριλαμβανομένων των δύο επικεφαλής που θα εκτελούν χρέη Υποθηκοφυλάκων.

Βεβαίως η ανακούφιση είναι τεράστια για τις εργαζόμενες στα Υποθηκοφυλακεία που έδωσαν ένα τιτάνιο αγώνα τα τελευταία δύο χρόνια και πλέον διασφαλίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Στις 28 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκαν λοιπόν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έλαβαν ΦΕΚ – τεύχος Α’  143/28-09-2017 τα δύο  Προεδρικά Διατάγματα σύμφωνα με τα οποία γίνονται έμμισθα από ειδικά άμισθα, τα Υποθηκοφυλακεία Πύργου, Αμαλιάδας, Μυρτουντίων και Βάρδας.

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης ανατίθεται  η δημοσίευση και εκτέλεση του συγκεκριμένου ΠΔ. Τα ΠΔ συνοδεύονται από τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργών Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη.

Με το ΠΔ υπ’ αριθμόν 117  το Ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Πύργου μετατρέπεται σε έμμισθο με έδρα τον Πύργο και διέπεται πλέον από τις διατάξεις που ισχύουν για τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία. Θα λειτουργεί σε επίπεδο τμήματος με προϊστάμενο υπάλληλο κατηγορίας ΠΕ, πτυχιούχο νομικής, για την επιλογή του οποίου θα εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 72 του ν. 2812/2000 Α-67. Στο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Πύργου συνιστώνται οι εξής οργανικές θέσεις:  1 θέση ΠΕ κλάδου Διοικητικού- Οικονομικού, 8 θέσεις κατηγορίας ΔΕ κλάδου Διοικητικού – Λογιστικού.

Με το ΠΔ υπ’ αριθμόν 116 τα Υποθηκοφυλακεία Αμαλιάδας, Μυρτουντίων και Βάρδας, μετατρέπονται από Ειδικά άμισθα σε έμμισθα και συγχωνεύονται στο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας με έδρα την Αμαλιάδα, το οποίο διέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν για τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία.

Το εν λόγω Υποθηκοφυλακείο θα λειτουργεί σε επίπεδο τμήματος με προϊστάμενο υπάλληλο κατηγορίας ΠΕ πτυχιούχο Νομικής, που διέπεται από τις ίδιες διατάξεις που ισχύουν και για το Υποθηκοφυλακείο Πύργου.

Στο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας συνιστώνται οι εξής οργανικές θέσεις: 1 θέση ΠΕ κλάδου Διοικητικού- Οικονομικού, 1 θέση κατηγορίας ΤΕ Διοικητικού Οικονομικού και 4 θέσεις κατηγορίας Δ.Ε κλάδου Διοικητικού Λογιστικού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος