FOLLOW US: facebook twitter

Δύο κρούσματα σε εργαζόμενους του νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 24-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, έφερε στο φως δύο κρούσματα ιλαράς που διαγνώστηκαν σε εργαζόμενους του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει αδυναμία της νοσηλευτικής μονάδας να διαγνώσει τα κρούσματα, με αποτέλεσμα να μεταβούν οι ασθενείς σε άλλο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, η φαρμακοποιός του νοσοκομείο Αμαλιάδας νοσηλεύτηκε μία εβδομάδα (προχθές πήρε εξιτήριο) σε Νοσοκομείο της Πάτρας με βαριές επιπλοκές από ιλαρά. Επίσης νοσηλεύτρια της παθολογικής κλινικής και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Αμαλιάδας, επίσης πριν μία εβδομάδα παρουσίασε υψηλό πυρετό και συμπτώματα ιλαράς. «Πώς να διαγνωσθεί εάν πάσχει από ιλαρά; Το νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν διαθέτει αντιδραστήρια (ούτε ένα) για να ελεγχθούν οι ασθενείς που προσέρχονται στα ΤΕΠ με συμπτώματα ιλαράς. Και δεν είναι το μόνο Νοσοκομείο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

«Την περασμένη Κυριακή η εν λόγω νοσηλεύτρια διεκομίσθει με συμπτώματα από την Αμαλιάδα στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών που εφημέρευε. Εξετάστηκε στα ΤΕΠ αλλά το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών δεν διέθετε αντιδραστήρια όπως την ενημέρωσαν για να διαπιστώσουν εάν πάσχει από ιλαρά. Η συνάδελφος πήγε σπίτι της και την άλλη ημέρα όπως της συνέστησαν οι γιατροί πήγε και έκανε έλεγχο για να διαπιστώσει εάν πάσχει από ιλαρά. Δεν είχε επιλογή. Παρά μόνο να απευθυνθεί Ιδιωτικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Φυσικά έκανε την εξέταση σε ιδιωτικό κέντρο και πλήρωσε από την τσέπη της. 40 – 50 ευρώ κοστίζει η εξέταση στα ιδιωτικά εργαστήρια. Διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ιλαρά. Λόγω σοβαρών επιπλοκών από την Αμαλιάδα επειγόντως διακομίσθει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και νοσηλεύεται με βαριά συμπτώματα.

Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και άλλοι Νοσηλευτές αυτή τη στιγμή εμφανίζουν συμπτώματα ιλαράς (υψηλό πυρετό κ.α.). Πώς να γίνει διάγνωση αφού δεν υπάρχουν αντιδραστήρια» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην καταγγελία της και βάζει στο στόχαστρο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη  χαλαρότητα» σε ένα τέτοιο μείζον ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία. «Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες, γάντια, που είναι απαραίτητα για την προστασία των επαγγελματιών υγείας από την ιλαρά. Πότε θα αφήσει το φαίνεσθαι ο Αν. Υπουργός Υγείας και θα δώσει τη δέουσα προσοχή σε αυτό το μείζον ζήτημα; Όταν θρηνήσουμε θύματα γιατρούς και νοσηλευτές. αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που υπογράφει ο πρόεδρος Μιχάλης Γιαννάκος και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Παπαναστάσης.

Από την πλευρά του Γ.Ν. Αμαλιάδας, ο διοικητής Γιάννης Λέντζας τόνισε πως «…είναι γνωστό ότι στο νομό μας έχουν παρατηρηθεί αρκετά κρούσματα ιλαράς, συνήθως από οικογένειες ΡΟΜΑ. Η ιλαρά είναι μια μεταδοτική εξανθηματική νόσος και είναι φυσικό επακόλουθο, άτομα χωρίς ανοσία να νοσήσουν. Παρατηρήθηκαν δύο κρούσματα σε εργαζόμενους. Η μια ήταν η φαρμακοποιός που αδιαθέτησε, ενώ ήταν στην Πάτρα οπότε απευθύνθηκε εκεί και η δεύτερη ήταν νοσηλεύτρια που εμφάνισε συμπτώματα εξετάστηκε από τον παθολόγο κ. Αλεξόπουλου και για αποφυγή επιπλοκών, της συστήθηκε να μεταβεί στην Πάτρα. Στο νοσοκομείο μας έχουμε νοσηλεύσει αρκετά περιστατικά ιλαράς. Έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που μας έχει συστήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ και ακολουθούμε ότι προβλέπεται» σχολίασε ο κ. Λέντζας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος