FOLLOW US: facebook twitter

Δύο εκθέσεις-ποικίλα συναισθήματα το τμήμα Σ.Δ.Ε. Αμαλιάδας στον Πολυχώρο Ήλιδας

Ημερομηνία: 19-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα
Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι σε αναμνηστική φωτογραφία @ΠολυχώροςΉλιδας

 

Τον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ήλιδας επισκέφθηκε το τμήμα Σ.Δ.Ε. Αμαλιάδας στις 13/12/2017, με αφορμή τις δύο περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενούνται εκεί. Ο λόγος για την έκθεση «Land Art Cinema Project», την έκθεση τεκμηρίων με Έργα Γης, η οποία λαμβάνει χώρα στο ισόγειο του Πολυχώρου και για την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ο άγνωστος λιμός: Αθήνα 1941-1942», με 40 φωτογραφικά τεκμήρια από τη γερμανική κατοχή, τα εκθέματα της οποίας συναντά ο επισκέπτης στον Α΄ όροφο.

Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. στην Αμαλιάδα, με την ξεναγό του δήμου, κ. Νατάσα Χατζηγιάννη

 

Το Σ.Δ.Ε. υποδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας, κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος και η ξεναγός του δήμου, κ. Νατάσα Χατζηγιάννη. Ο κ. Πολυχρονόπουλος ενημέρωσε τις εκπαιδευόμενες και τους εκπαιδευόμενους για την ιστορία του κτηρίου (πρώην φυλακές) και τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του, όπου είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να θαυμάσουν την υπέροχη θεατρική αίθουσα, χωρητικότητας 300 θέσεων.

Ξύλινο έργο τέχνης @ΠολυχώροςΉλιδας-Εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

 

Η ξεναγός, κ. Νατάσα Χατζηγιάννη βοήθησε τους εκπαιδευόμενους να ξεκλειδώσουν τα μυστικά των έργων της Land Art και να αντιληφθούν την πηγή της καλλιτεχνικής ανησυχίας και ευαισθησίας. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα και έντονα, με τη συναισθηματική δόνηση να κλιμακώνεται διαρκώς και να κορυφώνεται στη θέα των σκελετωμένων παιδιών και των νεκρών του 1941-1942, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευόμενοι να συγκινηθούν βαθύτατα από τις θηριωδίες και τη φρίκη του πολέμου, από την πλήρη απαξίωση του ανθρώπου και από την καταστρατήγηση κάθε έννοιας ανθρωπισμού και αξιοπρέπειας.

Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι στη σκηνή του θεάτρου @ΠολυχώροςΉλιδας

 

Ο Πολυχώρος πολλά υποσχόμενος και οι επισκέπτες του αποχώρησαν με την ευχή να επανέλθουν γρήγορα με αφορμή μία υπέροχη παράσταση ή και άλλα εξαιρετικά καλλιτεχνικά δρώμενα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος