FOLLOW US: facebook twitter

Δόξα Ν.Μ.-Νίκη Τραγανού 1-3: Έγραψε ιστορία η Νίκη

Ημερομηνία: 21-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική, μένοντας αήττητη στα πλέι-οφ και με μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα

Η Νίκη Τραγανού στην τρίτη της συμμετοχή σε τελικούς πλέι-οφ, έκανε το όνειρο πραγματικότητα και πήρε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Νίκησε το Σάββατο στη Ν.Μανολάδα τη Δόξα με 3-1 και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της καθώς έμεινε αήττητη στα πλέι-οφ, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Μάλιστα, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με μόλις μία ήττα, στα Μακρίσια, την 5η αγωνιστική, στις 14 Οκτωβρίου (έκτοτε αήττητη για 7 μήνες!) και ο συνολικός απολογισμός της φέτος στην Α1 είναι πραγματικά εντυπωσιακός, με 28 νίκες, 5 ισοπαλίες, 1 ήττα και τέρματα 90-17! Η Δόξα, πάλεψε πολύ, έφτασε δίκαια στους τελικούς, έβαλε δύσκολα στη Νίκη αλλά δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω…

Χαμένο πέναλτι για Δόξα

Δυνατό παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις ήταν ο δεύτερος τελικός της Α1 μπροστά σε 500 φιλάθλους. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, στα αμυντικά λάθη της Δόξας και στην ουσία που είχε η Νίκη του Σπύρου Αντωνόπουλου. Το κερδισμένο πέναλτι στο 7΄, όταν ο Γεωργόπουλος μπήκε στην περιοχή και τον έκαναν «σάντουιτς» ο Δούλος και ο Κ. Κολοτούρος, ήταν το σημείο αναφοράς του αγώνα, αφού ο Δημητρόπουλος το χτύπησε αδέξια, με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο Αντωνόπουλος σε κόρνερ. Έκτοτε πέρασε ένα ολόκληρο ημίχρονο μέσα σε αγωνία φιλάθλων και διαγωνιζομένων χωρίς γκολ. Λιγοστές και οι αξιόλογες φάσεις σε αυτό το α΄ μέρος, όπως η ωραία κεφαλιά του Γεωργιόπουλου στο 19΄, που έβγαλε κόρνερ ο Κανελλόπουλος ή το χτύπημα φάουλ του Καλογερόπουλου στο 25΄, λίγο άουτ. Στο 31΄ ήταν η σειρά της Δόξας να χάσει ευκαιρία με το μοιραίο Δημητρόπουλο, σουτ του οποίου απέκρουσε ο Αντωνόπουλος. Στο 43΄ είχε νέα ευκαιρία η Νίκη με τον Γεωργιόπουλο που σούταρε άουτ από γύρισμα του Δ. Κολοτούρου. Στο 45΄ άναψε το παιχνίδι εξαιτίας ενός φάουλ του Παντελή, αντεγκλήσεων και συμπλοκής των παικτών, που πήραν τέλος με δύο κίτρινες κάρτες εκατέρωθεν.

Τα τέσσερα γκολ

Το β΄ ημίχρονο ήταν απολαυστικό και είχε πολλές φάσεις και τα τέσσερα γκολ.  Στο 48΄ έγινε το 0-1 από φάουλ του Ν. Κολοτούρου και άπιαστη κεφαλιά του Γεωργιόπουλου στην αντίθετη γωνία. Στο σημείο εκείνο ο Γιώργος Λαγός απέσυρε τον Κολτσίδα, πράγμα που κατά τη γνώμη μας στοίχισε αμυντικά στη συνέχεια. Έτσι στο 67΄ έγινε το 0-2 μετά από αλλεπάλληλα αμυντικά λάθη, από λάθος του Σοφιανόπουλου και σουτ του Δ. Κολοτούρου στη ρίζα της κάθετης δοκού. Στην επιστροφή ο Νίκος Κολοτούρος, με γωνιακό σουτ πέτυχε το δεύτερο γκολ (0-2). Μικρή αναλαμπή και ελπίδες για τους γηπεδούχους στο 75΄ όταν σε γέμισμα στην περιοχή της Νίκης, ο προωθημένος Πυρρής, με προβολή την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 1-2. Ακολούθησε μια υπεροχή των γηπεδούχων, οι οποίοι στο 78΄ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο Μηλαδόπουλο, αλλά ο διαιτητής Παυλόπουλος είχε αντίθετη άποψη. Και στις διαμαρτυρίες του Γ. Λαγού που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, τον απομάκρυνε από τον πάγκο. Στο 83΄ έγινε το 1-3 με το Δ. Κολοτούρο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Κανελλόπουλου και τότε ακούστηκαν οι φωνές των φιλοξενούμενων «να ’τοι οι πρωταθλητές». Στο σημείο εκείνο φίλαθλοι της Δόξας έριξαν καπνογόνα στον πάγκο της Νίκης και είχαμε νέα προσωρινή διακοπή. Όμως το παιχνίδι είχε οριστικά πάει στη μεριά της ομάδας του Τραγανού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά το πρώτο γκολ της Νίκης, ο Δημητρόπουλος είχε ένα φάουλ ξυστά άουτ.

Ξεχώρισαν από τους νικητές, ο Αντωνόπουλος, που με την απόκρουση του πέναλτι έκρινε κατά μεγάλο ποσοστό την έκβαση του αγώνα και οι Γαργαρώνης, Καλογερόπουλος, Δούλος, ο αρχηγός Νίκος Κολοτούρος και ο Γεωργιόπουλος. Από τη Δόξα καλύτεροι οι Παντελής, Κολτσίδας (όσο έπαιξε), Πυρρής και  Δημητρόπουλος. Ο διαιτητής Παυλόπουλος, κράτησε το παιχνίδι και είχε κατά κανόνα σωστές αποφάσεις. Καλοί και οι δύο βοηθοί, Καραλής, Λιάπης όπως και ο 4ος διαιτητής Παναγόπουλος.

 

Δόξα: Κανελλόπουλος, Παντελής, Σιούλας (68′ Σοφιανόπουλος), Κολτσίδας (51′ Χρυσανθόπουλος), Πυρρής, Σδρόλιας (65′ Μηλαδόπουλος), Δημητρόπουλος, Κριμπάς, Γεωργόπουλος, Μπουρλάκης, Παπαδάτος.

Νίκη: Αντωνόπουλος, Κ. Κολοτούρος  Χ. Κολοτούρος, Μπελεκούκιας, Γαργαρώνης, Στ. Κολοτούρος, Καλογερόπουλος (87′ Βουρτσάνης), Δούλος (78′ Παπαχριστόπουλος), Δ. Κολοτούρος, Γεωργιόπουλος, Ν. Κολοτούρος (90΄ Σαραντούλιας).

Παύλος Τσάμης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος