FOLLOW US: facebook twitter

Δόξα Ν.Μανολάδας-Ολυμπιακός Σαβαλίων 1-0: Στα πλέι-οφ οι «αετοί»

Ημερομηνία: 23-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Νίκησαν τον Ολυμπιακό και τερμάτισαν στη 2η θέση

Η Δόξα Ν.Μανολάδας νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό Σαβαλίων στο μεγάλο ντέρμπι τετράδας της τελευταίας αγωνιστικής στην Α1 Κατηγορία και  κράτησε τη  δεύτερη θέση της βαθμολογίας, που της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο στα πλέι-οφ. Εκεί, θα κοντραριστεί στα ημιτελικά με τον Ξενοφώντα, με πλεονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε εν τέλει έκτος στη βαθμολογία.

Το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας, που παρακολούθησαν περίπου 200 φίλαθλοι, ήταν δραματικό και επεισοδιακό, με λίγες σχετικά φάσεις, κυρίως στο α΄ ημίχρονο. Στο 13΄ είχαμε ένα σουτ του Μηλαδόπουλου έξω από την περιοχή και απίθανη απόκρουση του Κόλλια σε κόρνερ. Ο ίδιος παίκτης στο 30΄ από καλή θέση σούταρε αλλά ήταν εντελώς άστοχος. Από πλευράς Ολυμπιακού στο 34΄ είχαμε την πρώτη καλή φάση όταν επικίνδυνη  σέντρα του Κολτσίδα από αριστερά πέρασε άουτ. Στο 35΄ απάντησε η Δόξα με σουτ του Παπαδάτου έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ και στο 37΄ είχαμε τη μεγάλη στιγμή του αγώνα και το μοναδικό γκολ. Η φάση ξεκίνησε από το Μηλαδόπουλο που έκανε άνω κάτω την άμυνα των ερυθρολεύκων, η μπάλα ήρθε στον Κριμπά, ο οποίος μέσα από την περιοχή έπιασε σουτ, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (1-0).

 

Δεν άλλαξε κάτι στο β΄ μέρος

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος για να φέρει το ματς στα ίσα και στο 48΄ από ενέργεια του Σταυρούλια είχαμε σουτ άουτ μέσα από την περιοχή. Απάντησε στο 50΄ με πλασέ επίσης άουτ ο Παπαδάτος και στο 53΄ έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ξεκίνησε από τον Παπαδάτο που σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ από το βοηθό Χρονόπουλο, χωρίς να τον αντιληφθεί ο διαιτητής Σταθόπουλος. Τη μπάλα πήρε παίκτης του Ολυμπιακού αλλά την έκλεψε ο Μπουρλάκης που μπήκε από δεξιά και πλάσαρε σημειώνοντας τέρμα. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε σέντρα και ακολούθως, ομαδικά, οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν στο βοηθό. Ακολούθησε πεντάλεπτη διαβούλευση, ο διαιτητής κατευθύνθηκε στη σέντρα αλλά υπό την πίεση των παικτών των φιλοξενούμενων, επανήλθε στο βοηθό.  Μετά από νέα διαβούλευση, αντεγκλήσεις και σπρωξίματα, τελικά το γκολ ακυρώθηκε ενώ αποβλήθηκαν οι φροντιστές των δύο ομάδων!

Από και κει πέρα ο Χοτζάι πέρασε στην επίθεση και ο Τσακοπιάκος στην άμυνα για τον Ολυμπιακό, που προσπάθησε να πιέσει και είχε την υπεροχή. Στο 82΄ όμως, ο Παπαδάτος από πλευράς Δόξας, έχασε μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας από κοντά άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Χοτζάι έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κι έσωσε ο Κανελλόπουλος με τα πόδια. Στο 85΄ από ωραία πάσα του Κριμπά, ο Παπαδάτος αστόχησε από κοντά ενώ και το τελευταίο σουτ, στις δεκάλεπτες καθυστερήσεις, από τον Κριμπά, δεν βρήκε στόχο και το παιχνίδι έληξε μέσα σε πανηγυρισμούς των παικτών της Δόξας.

Από την ομάδα του Γιώργου Λαγού, Κανελλόπουλος, Κολτσίδας, Λιούρης, Κριμπάς και Σιούλας ήταν οι καλύτεροι, ενώ από αυτή του Γιάννη Δούμα,  οι Κόλλιας, Μπουγονικολός, Χοτζάι και Λάμπης Μαρκόπουλος. Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Σταθόπουλος και το μεγαλύτερο ήταν η ασυνεννοησία με τον βοηθό στη φάση του 53΄.

 

Δόξα Ν.Μ.: Κανελλόπουλος, Παντελής, Δημητρόπουλος (55′ Σιούλας), Κολτσίδας, Λιούρης, Πυρρής, Μηλαδόπουλος (70′ Σδρόλιας), Κριμπάς, Γεωργόπουλος, Μπουρλάκης, Παπαδάτος (86′ Αθανασόπουλος).

Ολυμπιακός Σ.: Κόλλιας, Μπουγονικολός, Μ. Μαρκόπουλος, Σαββανίδης, Χοτζάι, Τσακοπιάκος, Καλουτάς (52′ Γεωργίου), Κολτσίδας, Χ. Μαρκόπουλος, Καράμπελας (75′ Λαμπρόπουλος), Σταυρούλιας.

Παύλος Τσάμης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος