FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεά οχήματος και εξοπλισμό για τις φωτιές στην Τ.Κ. Διασέλλων από την Αυστριακή ΜΚΟ Grichielandhilfe

Ημερομηνία: 02-04-2018 | Συντάκτης:

Η Τοπική Κοινότητα Διασέλλων αποτελεί μια από τις πιο μάχιμες στην εθελοντική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κάθε καλοκαίρι. Με υψηλό το αίσθημα ευθύνης για την Πολιτική Προστασία και έχοντας ζήσει τον εφιάλτη του 2007, ο πρόεδρος Κώστας Βασιλακόπουλος και οι κάτοικοι του χωριού, ξέρουν να επεμβαίνουν άμεσα στο ξέσπασμα μιας πυρκαγιάς και να βρίσκονται στο πλευρό των πυροσβεστών σε κάθε μάχη…

Η ΜΚΟ Grichielandhilfe με επικεφαλής τον Αυστριακό Erwin Schrűmpf επέλεξε να στηρίξει το συγκεκριμένο χωριό μέσα απο την περσινή εμπειρία σε δασική πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή. Ο Erwin Schrűmpf και οι συνεργάτες του είχαν πληροφορηθεί τότε, τον περασμένο Αύγουστο, από την Διασωστική Ομάδα Πατρών για τη συγκεκριμένη φωτιά και αποφάσισαν να συνδράμουν στην περιοχή. Τότε έγινε και η γνωριμία με τον πρόεδρο του χωριού Κώστα Βασιλακόπουλο, ο οποίος του ζήτησε ένα όχημα κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί στην προστασία του χωριού από τις πυρκαγιές.

Έτσι κι έγινε και το Σάββατο το πρωί έφτασε από την Αυστρία στα Διάσελλα, ένα κατάλληλα διαμορφωμένο Lada Niva Taiga με ρυμουλκούμενη δεξαμενή νερού, με τον κατάλληλο εξοπλισμό για να προσφέρει πρώτες βοήθειες και σημαντική ποσότητα νερού περίπου ένα τόνο.

Παρών στην εκδήλωση παράδοσης του οχήματα ήταν και ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την αυστριακή αποστολή τονίζοντας πως αν και δεν γνώριζε το έργο του Erwin Schrűmpf,  ανακάλυψε ότι πρόκειται για ένα πραγματικό φιλέλληνα. «Δεν γνώριζα τις δράσεις σας, μα διαπίστωσα ότι στο πρόσωπο του Erwin βλέπω έναν ειλικρινή φιλέλληνα με ευαισθησίες τον οποίο τον έφερε εδώ το δράμα της χώρας μας κυρίως των προηγούμενων ετών. Ο Erwin ως έξυπνος άνθρωπος διαπίστωσε ότι σε τομείς της υγείας αλλά και φυσικών καταστροφών η πολιτεία μας δεν έχει τις δυνατότητες να εξυπηρετήσει. Σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου σε ένα χωριό που έχει δώσει δείγματα για την ασφάλεια του. Όταν το 2007 σε όλα τα χωριά είχαμε τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών εδώ ήμασταν σίγουροι ότι το κακό αυτό δεν θα συμβεί. Σήμερα με την προσφορά σας ενισχύεται τη δική μας επιθυμία και να είστε βέβαιος ότι αυτό το οποίο παραδίδεται το παραδίδεται στα πιο κατάλληλα χέρια. Αυτό το όχημα δεν θα είναι μόνο ωφέλιμο για εμάς καθώς θα δείτε ότι εάν συμβεί κάτι σε μία κοντινή ή και μακρινότερη περιοχή θα είμαστε μπροστά” είπε ο κ. Μπαλιούκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος