FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεά ανεκτίμητης λαογραφικής αξίας στο Μουσείο της Αγίας Μάυρας

Ημερομηνία: 22-12-2016 | Συντάκτης:

laografiko-agias-mavras-dwrea

Από τον πρώην Δήμαρχο Λασιώνος Κλεάνθη Παπαδόπουλο

Μεγάλη μέρα χθες για το λαογραφικό μουσείο της Αγίας Μαύρας καθώς ο πρώην Δήμαρχος Λασιώνος Κλεάνθης Παπαδόπουλος, δώρισε ολόκληρη την οικογενειακή του λαογραφική συλλογή! Στο ιστορικό και γραφικό χωριό, Τσίπιανα, τον πρώην Δήμαρχο Λασιώνος συνάντησαν ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο πρώην Δήμαρχος Τραγανού Γρηγόρης Γιαννακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πηνειού Αντώνης Αποστολόπουλος και αντιπροσωπεία της ομάδας εθελοντών Αγίας Μαύρας αποτελούμενη από τους Αλέκο Πασπαλιάρη και Θύμιο Γιαννακόπουλο.

Η ανεκτίμητης λαογραφικής αξίας συλλογή περιλαμβάνει σπουδαία αντικείμενα ανεκτίμητης λαογραφικής αξίας και οικογενειακά κειμήλια πολλών αιώνων.

Η εθελοντική ομάδα του Λαογραφικού Μουσείου Αγίας Μαύρας παρέλαβε με φορτηγό του Δήμου Πηνειού, όλα τα εκθέματα. Τ’ αντικείμενα είναι άριστα συντηρημένα υπερβαίνοντας τα εκατό και έχουν σχέση με την οικογενειακή, τη γεωργική και την κτηνοτροφική παράδοση της ζωής, της ιστορικής οικογένειας του κ. Κλεάνθη Παπαδόπουλου.

kastrinos-laografiko-dwrea-agia-mavra

Ο πρώην Δήμαρχος Τραγανού, Γρηγόρης Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι: «Είμαι βαθύτατα συγκινημένος που ένας ανεκτίμητος οικογενειακός θησαυρός του φίλου μου, π. Δημάρχου Κλεάνθη Παπαδόπουλου θα ανήκει στο μουσείο μας, φωτίζοντας την κοινωνία και τις νέες γενιές, για τη ζωή των προγόνων μας».

Ο Δήμαρχος Πηνειού, Αλέξης Καστρινός αφού ευχαρίστησε θερμά τον πρώην Δήμαρχο Λασιώνος κ. Κλεάνθη Παπαδόπουλο για την ευγενική του προσφορά, τόνισε ότι μια πολύ σοβαρή και επίπονη προσπάθεια ίδρυσης του Λαογραφικού Μουσείου Αγίας Μαύρας, που ξεκίνησε από τον πρώην δήμαρχο Τραγανού, Γρηγόρη Γιαννακόπουλο και το σύνολο των εθελοντών της Αγίας Μαύρας, παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος