FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 21-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

test-pap-katakolo3Προσφέρουν πρόληψη στο γυναικείο πληθυσμό

Με σύνθημα «η πρόληψη σώζει ζωές» ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Μαιευτικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας πραγματοποίησαν χθες δωρεάν επαναληπτικό τεστ Παπανικολάου στο κοινοτικό κατάστημα Κατακόλου. Για πολλές γυναίκες είτε λόγω της οικονομικής κρίσης είτε λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα της Υγείας στην Ηλεία, η εξέταση του Τεστ ΠΑΠ αποτελεί πολυτέλεια αν και μπορεί να προλάβει πολλά γύρω από τον καρκίνο του τράχηλου για τις γυναίκες. Το πρώτο τεστ είχε πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι και η ανταπόκριση την Πέμπτη ήταν και πάλι μεγάλη.

test-pap-katakolo1

Η μαία και μέλος του Δικτύου Πρωτοβάθμιων Μαιευτικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας, Αρετή Τσερεμέ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «από την προσωπική μας εμπειρία έχοντας σταθερή βάση στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, βλέπουμε πως κάποιες γυναίκες αδυνατούν να προσέλθουν σε σταθερά σημεία για το Τεστ ΠΑΠ. Έχουμε την ευχαρίστηση και τη δυνατότητα να κινηθούμε ανά το νομό και να εξυπηρετήσουμε τον πληθυσμό που δεν μπορεί να έρθει σε σταθερές μονάδες υγείας… Στο Κατάκολο ήρθαμε για δεύτερη φορά, ενώ έχουμε πάει σε πολλά μέρη της Ηλείας και ακολουθούν το Επιτάλιο και η Εφύρα». Παράλληλα ενημέρωσε για τις δράσεις που αφορούν το μητρικό θηλασμό και θα γίνουν στις αρχές Νοεμβρίου στη Γαστούνη.

test-pap-katakolo2

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος», Σπύρος Χιώνης, τόνισε ότι «η σημερινή μας δραστηριότητα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες. Από την πρώτη φορά είχαν μείνει κάποιες κυρίες που δεν είχαν καταφέρει να έρθει και ήρθαν τώρα. Είναι μια προσφορά, όπου η πρόληψη σώζει ζωές. Είναι κρίμα να υπάρχουν στη σημερινή εποχή τέτοιου είδους καρκίνοι. Ευχαριστώ την κα Τσερεμέ και την κα Γκάμαρη. Θα συνεργαστούμε και πάλι με στόχο να φέρουμε κινητή μονάδα μαστογραφίας».

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κατακόλου ο Φάρος συνεχίζει τις κοινωνικές του δράσεις, είτε αυτές έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, είτε με θέματα που αφορούν την υγεία και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος