FOLLOW US: facebook twitter

Δυναμικό συλλαλητήριο Συνταξιούχων χθες στον Πύργο: Αντιδρούν στη Νόμο Κατρούγκαλου

Ημερομηνία: 18-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Μαχητική συγκέντρωση στην Πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο, πραγματοποίησαν χθες το πρωί 17 Μάη, συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στη νέα κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης επέδωσαν το ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους στον εκπρόσωπο του ΙΚΑ, ενώ διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Πάνος Γιάνναρος πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου, ο Πέτρος Καπαρέλης Πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και ο Κωνσταντίνος Γεροπαναγιώτης μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ  ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο  Παναγιώτης Σοφός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Όπως τόνισαν στις ομιλίες τους, δεν αποδέχονται το νόμο Κατρούγκαλου και τις θανατηφόρες διατάξεις του, προσθέτοντας ότι για τους συνταξιούχους υπάρχει μόνο ο δρόμος του αγώνα.

Κάλεσαν τους συνταξιούχους να πιστέψουν στη δύναμή τους και μαζί με το εργατικό κίνημα να απαντήσουν στην αντεργατική επίθεση.

Τα αιτήματά τους είναι:

– Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

– Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

– Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

– Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης.

– Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος