FOLLOW US: facebook twitter

ΔΣ Ήλιδας: Συνεδρίαση σε χαμηλούς τόνους

Ημερομηνία: 23-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σε ήρεμο γενικά κλίμα διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Οι εντάσεις που ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα των προηγουμένων συνεδριάσεων αυτή τη φορά έλλειπαν, με μικρές εξαιρέσεις, ενώ η διάθεση των περισσότερων Δημοτικών Συμβούλων ήταν θετική.

Η συζήτηση για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του έτους 2018 αποσύρθηκε, καθώς δεν υπήρχε η σχετική εισήγηση στο φάκελο, οπότε θα επανέλθει στο επόμενο συμβούλιο.
Ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κατά την έναρξη της συνεδρίασης κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να είναι παρόντες την ερχόμενη Τρίτη στην Αρχαία Ήλιδα που θα γίνει η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, αφού θα παρευρεθεί και αντιπροσωπία από το χωριό «Νίκος Μπελογιάννης» της Ουγγαρίας.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Λυμπέρης ενημέρωσε το Σώμα για την συνεδρίαση της Επιτροπής πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ στην Αρχαία Ολυμπία που θα γίνει αύριο, στο πλαίσιο της Εκεχειρίας και στη συνέχεια για την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ενώ τους κάλεσε να είναι παρόντες στις συνεδριάσεις.

Η αντίδραση του αντιδημάρχου Νώντα Παναγιωτόπουλου ήταν άμεση, καθώς απάντησε ότι καλό θα ήταν να συμμετείχε και ο δήμος Ήλιδας σε αυτή την πρωτοβουλία και να μην είναι απλός προσκεκλημένος.

Η παρέμβαση του κ. Χριστοδουλόπουλου λειτούργησε πυροσβεστικά, ο οποίος αφού ζήτησε να «πέσουν» οι τόνοι, συμφώνησε με τον κ. Παναγιωτόπουλο ότι καλό θα ήταν να είχε πιο ενεργή συμμετοχή ο δήμος, ωστόσο όμως «χειροκρότησε» την πρωτοβουλία για την συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αρχαία Ολυμπία.

Κατά την διάρκεια των ερωτήσεων που έγιναν προ ημερησίας διάταξης, ο δήμαρχος Ήλιδας διαφώνησε με τον κ. Κωνσταντόπουλο για το θέμα της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, ο οποίος έκανε λόγο για συγκάλυψη, με τον κ. Χριστοδουλόπουλο να αναφέρει για μια ακόμη φορά τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος, συμπληρώνοντας ότι όσα αφορούν τις συμβάσεις του συγκεκριμένου έργου ελέγχονται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος