FOLLOW US: facebook twitter

Δραστηριότητες του ΣΔΕ Αμαλιάδας στον Πολυχώρο για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή…

Ημερομηνία: 26-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Για δεύτερη φορά οι πύλες του Πολυχώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ήλιδας άνοιξαν, προκειμένου να υποδεχθούν τους εκπαιδευόμενους του τμήματος Αμαλιάδας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου και τις εκπαιδεύτριές τους, Σπυριδούλα Αλεξίου, Γρηγορία Γκάτση και Πελαγία Νικολούτσου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες και αφορμή υπήρξε η αναδρομική έκθεση με τίτλο «Η Ήλιδα υποδέχεται τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή», μία έκθεση αφιερωμένη στον διεθνούς φήμης Έλληνα μαθηματικό, που επιμελήθηκε ο Σύνδεσμος Φίλων & Μουσείου Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή Δήμου Κομοτηνής.

Μέσω της εξαιρετικής περιήγησης της μουσειολόγου – μουσειοπαιδαγωγού, Χαράς Μαρκουλάκη, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της ζωής, της δράσης και της επιστημονικής πορείας του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, ο οποίος δόξασε την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου και αγωνίστηκε για την ανόρθωση του πνευματικού επιπέδου των Ελλήνων. Τέλος, οι εκπαιδευόμενοι ενεπλάκησαν δημιουργικά, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος στο οποίο συμμετείχαν, αποκτώντας γνώσεις και αξέχαστες εμπειρίες, ενώ το σίγουρο είναι ότι ‘συναντήθηκαν’ με έναν σπουδαίο μαθηματικό, ο οποίος συνδιαλεγόταν με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες της εποχής του.

Στο θέατρο, ξανά…

Την παράσταση «Τρέμε- Τρέμε»  (Οι Ηλίθιοι) του  Αμερικανού συγγραφέα Neil Simon από τη θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» «παρακολούθησαν και απόλαυσαν στην κατάμεστη αίθουσα του Λαζαράκειου Δημοτικού Θεάτρου οι εκπαιδευόμενοι του τμήματος ΣΔΕ της Αμαλιάδας που  γέλασαν μέχρι δακρύων με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ταλαντούχων ηθοποιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος