FOLLOW US: facebook twitter

Δούρειος Τύπος: Η θυσία της Ιφιγένειας

Ημερομηνία: 07-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ο Ντέιβιντ Μιλιμπαντ, ο πάλαι ποτέ υπουργός εξωτερικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν ο πρώτος γόνος της οικογένειας και φαβορί για την ηγεσία των εργατικών το 2010, που όμως, προς γενική κατάπληξη, ηττήθηκε από τον μικρότερο αδελφό του Εντ ο οποίος μετρούσε μόνο μια βουλευτική θητεία στη πολιτική κονίστρα.

Μικρή, αλλά όχι ασήμαντη λεπτομέρεια, αμφότεροι όφειλαν πολιτικά πολλά στον πατέρα τους.

Το 2013 ο Ντέιβιντ που για καιρό θεωρούνταν ένας από τους πιο λαμπρούς αστέρες του Εργατικού κόμματος, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την πολιτική και πήρε των ομματίων του στη μακρινή Αμερική. Δυο χρόνια μετά, ο επονομαζόμενος «κόκκινος Εντ» έστειλε χαιρετίσματα στην εξουσία όταν ο Κάμερον για δεύτερη φορά τον άφησε στου λουτρού τα κρύα.

Ο «μικρός» Εντ που φιλοδοξούσε να γίνει πρωθυπουργός γινόταν συχνά στόχος για την αδεξιότητα του ενώ δεν ήσαν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για έλλειψη χαρίσματος και πολιτικού αναστήματος.

Όσο για τον «μεγάλο» Ντέιβιντ προτού κουνήσει στην πολιτική μαντίλι, είχε ξεκαθαρίσει ότι στην ηγετική ομάδα δεν ήθελε να έχει θέση για να μην υπάρχει υπόνοια ότι με τον αδελφό ήταν σε μόνιμη διχόνοια.

Παρ’ όλα αυτά, η αδελφοκτόνα μάχη ήταν πλούσια και άφησε τα ίχνη της στην οικογένεια παρά την βρετανική ευγένεια.

Ο Ντέιβιντ είχε το προνόμιο να θυσιάσει τον εαυτό του μόνος του.

Τη «δική» μας Ντόρα με του αρχηγού το «διάταγμα» τη βάρυνε ο λίθος να επαναληφθεί της Ιφιγένειας ο μύθος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος