FOLLOW US: facebook twitter

Δούρειος τύπος: Επόμενη στάση Σύνταγμα

Ημερομηνία: 17-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Περιττό και χρήσιμο, αναμετρήθηκαν πάλι στη Βουλή με νικητή ξανά μια προσομοιωμένη πραγματικότητα. Για άλλη μια φορά βασίλευσε η γλωσσική συμπεριφορά που αποκρούει την επικοινωνία και απαγορεύει την συνεννόηση. Μια γλωσσική αγένεια που αιχμαλωτίζει προσωρινά τον ακροατή αλλά έπαψε να συγκινεί. Πώς να κοινωνήσεις με το παρελθόν και την Ιστορία του τόπου σου; Σ’ ένα ορίζοντα σκοτεινό, στο χρώμα του ουρανού των τελευταίων ημερών, όπου τα συμπτώματα της απαξίωσης γίναν καθημερινό φαινόμενο.

Δίπλα σε όσα συμβαίνουν στο έξω- μνημονιακό μέτωπο, άλλα μνημόνια αναπτύσσονται στο εσωτερικό και κλείνουν κάθε οδό διαφυγής.

Συνωστιζόμαστε μπροστά στα γκισέ ποικίλης ύλης, αίθουσες πλειστηριασμών ψυχών και άλλα στέκια ρυθμίσεων οφειλών προς τρίτους, με μόνη και μόνιμη αγωνία αν θα τα καταφέρουμε στον αγώνα για αξιοπρέπεια. Νομάδες στη σκοτεινή πλευρά μιας πατρίδας της απέραντης εκμετάλλευσης.

Που μας θυμίζει πόσο καλοί είμαστε στη φτώχεια μας και πόσο ακόμα πρέπει να γίνουμε φτωχότεροι για το καλό μας.

Ζούμε στην αβεβαιότητα. Προχωρούμε στα σκοτεινά, μας τρώει η αμφιβολία για τα απλά, πώς να καταλάβουμε τα σύνθετα. Επόμενη στάση Σύνταγμα. Τι γύρευα στους δρόμους Δευτέρα βράδυ, αντί να περιμένω τον ταχυδρόμο σπίτι μου;…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος