FOLLOW US: facebook twitter

Διώξεις για ανθρωποκτονία στη 19χρονη και τη μητέρα της

Ημερομηνία: 14-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βρέφος που στις 26/02/2018 είχε εντοπιστεί νεκρό από ρακοσυλλέκτη μέσα σε κάδο απορριμμάτων, στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας, στην Πετρούπολη.

Η Αστυνομία προχώρησε σήμερα σε συλλήψεις δύο γυναικών. Πρόκειται για μάνα και κόρη, 54 και 19 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 19χρονη σπουδάστρια σε ΙΕΚ ομολόγησε πως είχε μια ανεπιθύμητη κύηση και δεν ήθελε να κρατήσει το βρέφος, καθώς και ότι με τη βοήθεια της μητέρας της το έπνιξαν και το πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων.

Είχε προηγηθεί ταυτοποίηση του DNA της 19χρονης με του νεογέννητου.

Σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα, ενώ την προσεχή Πέμπτη θα απολογηθούν ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή.

Η υπεράσπιση των δύο γυναικών σκοπεύει να ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας για την 19χρονη σε παιδοκτονία και για τη μητέρα της σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και θα ζητήσει τον διορισμό ψυχιάτρου προκειμένου να διενεργήσει πραγματογνωμοσύνη.

Η υπόθεση της Νέας Σμύρνης

«Η εξιχνίαση της υπόθεσης που αφορά το βρέφος που πέταξε η 22χρονη μητέρα του στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη έδειξε τον δρόμο για το περιστατικό με το νεογέννητο που εντοπίστηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη», τονίζουν (ΑΠΕ-ΜΠΕ) αστυνομικές πηγές .

«Οι δύο υποθέσεις έχουν πολλά κοινά σημεία. Μητέρες μικρής ηλικίας, που είχαν ανεπιθύμητη κύηση και ήθελαν με κάθε τρόπο να “ξεφορτωθούν” το νεογέννητο παιδί τους, το οποίο πέταξαν, μάλιστα, πολύ κοντά στο σημείο που διέμεναν. Έπειτα από την υπόθεση της Νέας Σμύρνης, μπήκε στην τελική ευθεία η εξιχνίαση με το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος