FOLLOW US: facebook twitter

Το βιβλιοπωλείο “Κορκολής” παρουσιάζει τα νέα βιβλία της Μάρως Λεονάρδου και του Άρη Σφακιανάκη

Ημερομηνία: 22-02-2017 | Συντάκτης:

vivlio-korokolis-leonardou-sfakianaki

Τις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις βιβλιοπαρουσιάσεων γνωστών συγγραφέων, συνεχίζει το βιβλιοπωλείο Κορκολή στον Πύργο. Μετά τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Μένιο Σακελλαρόπουλο το βιβλιοπωλείο Κορκολή μαζί με τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, διοργανώνουν μια βραδιά γνωριμίας με τους συγγραφείς Μάρω Λεονάρδου και Άρη Σφακιανάκη, με την παρουσίαση των νέων βιβλίων τους, «Καφέ με ζάχαρη» και «ΈΞΟΔΟΣ», την Πέμπτη 23  Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο χώρο του βιβλιοπωλείου στον Πύργο.

Τους συγγραφείς θα παρουσιάσει και θα συνομιλήσει μαζί τους, ο δημοσιογράφος και φιλόλογος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.

Λίγα λόγια για τα δυο βιβλία

maro-lenoardou

«Καφές με ζάχαρη» της Μάρως Λεονάρδου

 Η γνωστή  δημοσιογράφος Μάρω Λεονάρδου στο νέο της μυθιστόρημα αναζητά τα αποθέματα που έχει ο καθένας μας όταν ρίχνεται στη μάχη της διεκδίκησης του ανθρώπου που πιστεύει ότι θα τον κάνει ευτυχισμένο.
Μέσα στα κεφάλαια του βιβλίου διακρίνει κανείς την ευρυμάθεια και το σπινθηροβόλο πνεύμα μιας ανήσυχης ρεπόρτερ, που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Δίνοντας ένα στίγμα του βιβλίου της «Καφές με ζάχαρη» γράφει:

«Κι αν μια σύγχρονη μάγισσα έλυνε τα προβλήματα όλου του κόσμου; Κι αν με λίγη ζάχαρη στον καφέ η ζωή μας γινόταν πιο γλυκιά; Τι θα συνέβαινε άραγε αν η απάντηση σε όλες τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες των ανθρώπων ήταν «Ναι, γίνεται»;

Το όνομά της είναι Πλουμίνα-Ζαΐρα Ζωγραφιά. Μαζί με κάποιους από τους ήρωες του Σιγά, ρε φίλε, με έναν διευθυντή ορχήστρας που σκέφτεται με νότες, έναν διάσημο συγγραφέα και μια ασήμαντη φιλόλογο προχωρά στα δύσβατα μονοπάτια του έρωτα και της ζωής, ανακαλύπτοντας τη χαμένη μαγεία των συναισθημάτων και της ανθρώπινης ύπαρξης.»

exodos-vivlio-korokolisu-sfakianaki

«Έξοδος» του Άρη Σφακιανάκη

Το τελευταίο έργο του πολυγραφότατου συγγραφέα Άρη Σφακιανάκη, «ΕΞΟΔΟΣ», ένα ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο πολιορκημένο Μεσολόγγι.

Ένας συγγραφέας συγκεντρώνει υλικό για το επόμενο βιβλίο του. Για το σκοπό αυτό χώνεται μέσα σε βουνά από σελίδες και ταξιδεύει για να γνωρίσει τα μέρη όπου θα διαδραματίζεται η ιστορία. Τελευταίος προορισμός του, μια μακρινή πολιτεία, ένας «διαβολότοπος» όπως τον χαρακτηρίζουν οι φίλοι του που προσπαθούν να τον αποτρέψουν από το ταξίδι.Ο συγγραφέας μας όμως επιμένει. Βρίσκεται στον «διαβολότοπο», έναν τόπο που ξεπερνά τη φαντασία του, και γίνεται ο ίδιος ο ήρωας του βιβλίου του.

Ο Άρης Σφακιανάκης επανέρχεται με ένα ακόμα μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Κέδρος. Τριάντα πέντε χρόνια μετά από την έκδοση του πρώτου βιβλίου του, «Όταν βρέχει και φοράς παπούτσια κόλετζ» (1981), ο συγγραφέας, σεναριογράφος και μεταφραστής, μας αιφνιδιάζει με ένα ιστορικό μυθιστόρημα, ένα ταξίδι στο πολιορκημένο Μεσολόγγι, με τίτλο «Έξοδος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος