FOLLOW US: facebook twitter

Διπλή γιορτή στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου: Γιόρτασαν την παιδεία, τους Τρείς Ιεράρχες και έκοψαν και πίτα

Ημερομηνία: 31-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Διπλή γιορτή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το πρωί στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου, πρώτον για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και δεύτερον για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας των καθηγητών και των μαθητών.

Αφού το σχολείο λειτούργησε για τρεις διδακτικές ώρες το πρωί της Δευτέρας, αφιέρωσε δύο επιπλέον ώρες για την γιορτή της Παιδείας. Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Κομιώτης διάβασε το μήνυμα της Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος για το νόημα του εορτασμού της ημέρας, και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στους μαθητές.

Οι μαθητές-τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν γιατί γιορτάζουμε μαζί τους Τρεις Ιεράρχες και έμαθαν πως αφιέρωσαν τη ζωή τους στους φτωχούς συνανθρώπους τους. Στη συνέχεια με την παρουσία του Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και της Σχολικής Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Σ. Ζαχαροπούλου, που τίμησαν τη σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου, ξεκίνησε κοινή εκδήλωση στο Γυμναστήριο για την κοπή των βασιλοπιτών, των μαθητών και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε παραινέσεις στους μαθητές, τους μίλησε για το παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών, ως πάντα νέο, πάντα φωτεινό, για να μας δείχνει το δρόμο και την προσφορά τους στην ανθρωπότητα που είναι μοναδική. Η κ. Ζαχαροπούλου συνεχάρη από κοντά τους μαθητές-τριες για την  επιμέλεια και  το κόπο τους και για τις δύο εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι οι βασιλόπιτες των τμημάτων ήσαν χεροκάμωτες, προσφορά γονέων των μαθητών μας, ενώ του Συλλόγου Διδασκόντων ήταν προσφορά του κ. Σμαρνάκη. Ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Κομιώτης και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαρίστησαν θερμά τόσο τους γονείς όσο και το  ζαχαροπλαστείο Σμαρνάκη για τις προσφορές των εξαιρετικών πρωτοχρονιάτικων  πιτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος