FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας-Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας-Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Εγκαινιάζεται απόψε η διαδραστική έκθεση Face Forward …into my home

Ημερομηνία: 20-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, εγκαινιάζουν απόψε στις  8.30μ.μ. στην είσοδο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου την έκθεση με θέμα «Μέσα από άλλα μάτια- Πορτρέτα και ιστορίες από το πρόγραμμα Face Forward… into my home».

Το Face Forward …into my home αποτελεί διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο εστιάζει σε ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια αφήγησης στα οποία πρόσφυγες, με έναυσμα την παρουσίαση έργων από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), αφηγούνται προσωπικές τους ιστορίες, φωτογράφιση των συμμετεχόντων και έκθεση με τα φωτογραφικά πορτρέτα των συμμετεχόντων και ηχητικά κείμενα των προσωπικών ιστοριών τους.

Στο Face Forward …into my home συμμετέχουν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ζουν στην Αθήνα και υποστηρίζονται μέσω του προγράμματος ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση και την ένταξη), που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Μαρίνα Τσέκου, ο Βασίλης Καψής και ο Γιάννης Βασταρδής  και η διάρκειά της θα είναι ως τις20 Αυγούστου.

Ώρες λειτουργίας 8.00πμ- 8.00μμ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος