FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νέων: Τα «Ζιζάνια» στην Ουαλία!

Ημερομηνία: 25-10-2017 | Συντάκτης:

Στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νέων της Ουαλίας ο Λ. Ζέζας και ο Π. Φλωράκης με το camera zizanio

Οι άνετοι αλλά και εντυπωσιακοί χώροι ενός ανακαινισμένου κάστρου στο καταπράσινο τοπίο της βόρειας Ουαλίας είναι ίσως ένα πολύ ελκυστικό ντεκόρ για ταινία μυθοπλασίας. Μπορεί όμως να γίνει και ο χώρος διεξαγωγής ενός όμορφου νεανικού κινηματογραφικού Φεστιβάλ.

Αυτή είναι η περίπτωση του Wicked Wales, του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Νέων της Ουαλίας που πραγματοποιήθηκε από τις 10 ως τις 14 Οκτωβρίου. Ένα νέο φεστιβάλ που βρίσκεται μόλις στη δεύτερη διοργάνωσή του.

Η Riannon Hughes και οι συνεργάτες της καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να εγκαθιδρύσουν αυτό τον θεσμό που θέλει να προωθήσει την κινηματογραφική οπτικοακουστική παιδεία στο κομμάτι αυτό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το κάστρο του Westbury κοντά στην πόλη Prestatyn φιλοξένησε για τρεις μέρες τους ξένους επισκέπτες από Σερβία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ελλάδα και Ισπανία, τις προβολές 103 ταινιών που δημιούργησαν νέοι από όλο τον κόσμο, και τα κινηματογραφικά εργαστήρια. Τις επόμενες δυο μέρες το Φεστιβάλ μετακινήθηκε στην πόλη Rhyl.

Ανάμεσα στις ταινίες που είχαν επιλεγεί από το Wicked Wales βρίσκονταν και τέσσερις ταινίες από την Ελλάδα που είχαν σταλεί με πρωτοβουλία της Camera Zizanio και ήταν οι «Καλίκ, ο μικρός δημιουργός», «Πές μου τι βλέπεις», «Καταφύγιο» και «Ο Ζωγράφος».

Δυο νεαρά «Zιζάνια» από την Ελλάδα, ο Λάμπης Ζέζας και Πέτρος Φλωράκης, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους της Camera Zizanio Νίκο Θεοδοσίου και Λητώ Θεοδοσίου, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την όμορφη εμπειρία. Να μάθουν γι αυτά που γίνονται εκεί αλλά και να μιλήσουν για το δικό μας Φεστιβάλ που γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος