FOLLOW US: facebook twitter

Δια πυρός και σιδήρου

Ημερομηνία: 16-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

paniliakos-panigirismoi

Δόξα Ν.Μ.-Πανηλειακός  0-1

Ο Πανηλειακός πέρασε από τη δύσκολη έδρα της Δόξας

Του Κώστα Πλιάγκου

Η Δόξα Ν. Μανολάδας ήταν 15 διαδοχικά ματς αήττητη, με 12 νίκες και 3 ισοπαλίες, αλλά ο Πανηλειακός διαθέτει ομάδα που δεν την πτοούν τέτοια αξιοσέβαστα σερί. Οι ερυθρόλευκοι του Σπύρου Αντωνόπουλου έσπασαν το αήττητο σερί των «αετών» με 1-0, το απόγευμα του Σαββάτου στο βαρύ τερέν της Ν.Μανολάδας, σε ένα μεγάλο παιχνίδι που κρίθηκε στο γκολ του Σωτηρόπουλου στο 28΄ με απευθείας φάουλ. Η νίκη αυτή, η 17η σε 18 ματς για τους Πυργιώτες, δεν ήρθε εύκολα αλλά δεν παύει να αποτελεί μια τεράστια επιτυχία απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η δυνατή και άκρως μαχητική Δόξα, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες απ’ οποιαδήποτε άλλη ομάδα μέχρι στιγμής στον Πανηλειακό, αλλά ο Γιάννης Καπετανάκης ήταν ο φύλακας-άγγελος της ερυθρόλευκης εστίας. Όπως επίσης και ο Άγγελος Κανελλόπουλος, που με τις σωτήριες επεμβάσεις του, κράτησε μέσα στο παιχνίδι τη Δόξα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Γιώργου Καραβίδα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς τους στυλοβάτες τους στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Αυγερινός δεν αγωνίστηκε από πλευράς Δόξας  και ο Σάκης Τσουκαλάς από πλευράς Πανηλειακού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αμφότερες να είναι…πιο soft στη μεσαία γραμμή, εξ ου και οι πολλές φάσεις που είδαμε μπροστά στις δύο εστίες. Πρώτος απείλησε ο Πανηλειακός μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Παναγόπουλο να σουτάρει λίγο μέσα από την περιοχή και ο Κανελλόπουλος να υποχρεώνεται στην πρώτη μεγάλη του απόκρουση στον αγώνα. Η Δόξα, που δεν κλείστηκε αλλά χτύπησε στα ίσα το ματς, απάντησε στο 14΄, με τον Καζαντζή να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Καπετανάκη.

0-1 με… μπιλιάρδο

Στο 28΄ ο Πανηλειακός άνοιξε το σκορ. Ο Σωτηρόπουλος εκτέλεσε απευθείας, δυνατά και συρτά, φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Μπισμπάρδης προσπάθησε να διώξει στο ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα γλίστρησε, πήγε προς τα πίσω, γκέλαρε και στο πόδι του Αλέξανδρου Κανελλόπουλου, πέρασε κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα Άγγελου Κανελλόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα! Ένα γκολ με μπόλικη δόση τύχης, που ο Σωτηρόπουλος πανηγύρισε με τους 50 οπαδούς του Πανηλειακού που έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο της Ν.Μανολάδας.

Η Δόξα, προσπάθησε  να φτάσει άμεσα στην ισοφάριση, αλλά ο Καζαντζής έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία  στο 33΄. Ο Λιβάνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Καπετανάκης απέκρουσε με τα πόδια, η μπάλα έφτασε στον  νεοαποκτηθέντα επιθετικό της Δόξας και αυτός από τα 8-9 μέτρα, με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ του Πανηλειακού, σημάδεψε πάνω από την εστία!

Στο 41΄ο Λιβάνης θέλησε να μιμηθεί τον Σωτηρόπουλο και εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ και στο 43΄ ο Πανηλειακός είχε ένα πολύ καλό σουτ του Στούπη λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε με τα πόδια ο Κανελλόπουλος.

paniliakos

Πολλές φάσεις εκατέρωθεν στο β΄ μέρος

Το β΄ημίχρονο ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό από άποψη φάσεων. Η Δόξα, με την είσοδο του έμπειρου Βασίλη Παρασκευόπουλου,  μετά το 60΄ ανέβηκε πιο ψηλά για να ισοφαρίσει και οι ερυθρόλευκοι στην κόντρα ήταν «φωτιά και λάβρα». Μέχρι το 60΄ βέβαια, οι Πυργιώτες θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το ματς καθώς έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 51΄ ο Παναγόπουλος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Στούπη, αυτός έσπασε το οφσάιντ, μπήκε κατά μέτωπο, ανενόχλητος, μέσα στην περιοχή, αλλά ο Άγγελος Κανελλόπουλος  τον νίκησε αρχικά στο  πλασέ και εν συνεχεία μπλόκαρε τη μπάλα. Και στο 57΄ο Λιβάνης έκανε λάθος από δεξιά, το εκμεταλλεύτηκε ο Σωτηρόπουλος, μπούκαρε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η Δόξα στη συνέχεια, όπως προείπαμε, πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική, όχι όμως με ιδιαίτερα ορθολογικό τρόπο. Παρόλα αυτά τις ευκαιρίες της είχε και μάλιστα οι δύο εξ αυτών ήταν μεγάλες. Στο 63΄ ο Παναγιωτόπουλος στο μοναδικό του λάθος στο παιχνίδι, επιχείρησε να γυρίσει τη μπάλα πίσω στον Καπετανάκη, αυτή κόλλησε στη λάσπη, ο Παρασκευόπουλος έτρεξε να εκμεταλλευτεί το… δώρο αλλά στο τετ-α-τετ με τον εξαιρετικό  προχθές Γιάννη Καπετανάκη, νικήθηκε και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Στο 70΄ ο Καταβάτης σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή αλλά ο Παναγιωτόπουλος έβαλε σωτήρια το κεφάλι του λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 72΄, ένα απευθείας φάουλ του Σωτηρόπουλου, έδιωξε με γροθιές στην αριστερή του γωνία ο Κανελλόπουλος.  Από το 75΄ και μετά, η ομάδα του Γιώργου Λαγού ρίσκαρε ακόμα περισσότερο, ανέβηκε πολύ ψηλά και το ματς έγινε ροντέο, αφού ο Πανηλειακός στην κόντρα επίθεση έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ. Καταρχάς, στο 79΄ ο Σκοζάι, ταλαιπώρησε την άμυνα της Δόξας και σούταρε από το σημείο του πέναλτι, ελάχιστα άουτ. Στο 81΄ είχαμε την τρίτη μεγάλη ευκαιρία για γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Μηλαδόπουλος με κεφαλιά προς τα πίσω, έβγαλε τετ-α-τετ τον Παρασκευόπουλο, αλλά ο Καπετανάκης βγήκε γρήγορα επάνω του και απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του  σέντερ-φορ της Δόξας. Στα τελευταία λεπτά, ο Πανηλειακός έχασε  δύο ευκαιρίες να κλειδώσει το ματς. Στο 86΄ μετά από λάθος του Κολτσίδα, ο  Χατζηστάμου βγήκε απέναντι από τον Κανελλόπουλο αλλά νικήθηκε, όπως και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από σλάλομ μέσα στην περιοχή, σούταρε δυνατά αλλά ο τερματοφύλακας της Δόξας  του είπε ξανά «όχι».

Καλύτεροι από τους  νικητές οι Σωτηρόπουλος, Καπετανάκης, Παναγιωτόπουλος και Σκοζάι και από τους ηττημένους ο γκολκίπερ Άγγελος Κανελλόπουλος, ο Αλέξανδρος Κανελλόπουλος και ο Καταβάτης.

Σχεδόν άριστη η διαιτησία των Καραβίδα, Πήττα, Παπαδόπουλου.

Δόξα Ν.Μ.: Αγγ. Κανελλόπουλος, Λιβάνης, Σιούλας(65΄Μπάμιατζης), Κολτσίδας, Αλ. Κανελλόπουλος, Σοφιανόπουλος, Κ.Στ. Δημητρόπουλος, Καταβάτης, Καζαντζής, Μπισμπάρδης (50΄ λ.τρ. Παρασκευόπουλος), Μηλαδόπουλος (88΄ Μπλετσάκης).

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Παπαπέτρου, Γκουβέρος, Μπουρνέλης, Παναγιωτόπουλος, Στούπης (83΄Νιφορόπουλος), Σκοζάι, Χατζηστάμου, Παναγόπουλος (66΄ Βλαχόπουλος), Πλαστουργός (58΄Χατζηαράπης), Σωτηρόπουλος.

Επεισόδια μεταξύ οπαδών

Το ντέρμπι της Ν.Μανολάδας στιγματίστηκε από επεισόδια που συνέβησαν λίγο πριν την έναρξη αλλά  κυρίως στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ξεκίνησαν με ανταλλαγή κάποιων μπουκαλιών και πορτοκαλιών και μετά από μια πολύ δυνατή κροτίδα που έπεσε προς τους φιλοξενούμενους οπαδούς, οι Red Boys βγήκαν εκτός γηπέδου και έδωσαν μάχες σχεδόν σώμα με σώμα, με τους οπαδούς της Δόξας. Η αστυνομική δύναμη ήταν ισχνή και παράγοντες της Δόξας (Αρβανιτάκης, Χαμουζάς, Τσάκωνας) μπήκαν ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, προσπαθώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Τελικά, οι οπαδοί του Πανηλειακού και της Δόξας, μετά από 12 λεπτά, επέστρεψαν στις θέσεις τους και ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

 Αναβολή με «φωνές» στο Κένταυρος-Αλφειός

Το ματς Κένταυρος-Αλφειός στο γήπεδο του Καράτουλα, αναβλήθηκε από το διαιτητή Στάμο Σφυρή,  λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου αλλά είχαμε φωνές από πλευράς Αλφειού καθώς θεωρεί πως η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν καλή εν συγκρίσει με άλλους αγώνες που έχουν γίνει εκεί! Μάλιστα, οι πράσινοι κάνουν λόγο για τηλεφώνημα στην ΕΠΣΗ δύο ώρες πριν το ματς προκειμένου αυτό να αναβληθεί επειδή οι γηπεδούχοι είχαν απουσίες βασικών παικτών, ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά πως αφού αναβλήθηκε το παιχνίδι, οι δύο ομάδες συνέχισαν για 45 λεπτά να κάνουν προπόνηση στον “ακατάλληλο”, κατά τον διαιτητή, αγωνιστικό χώρο (μάλιστα «ανέβασαν» και φωτογραφίες από αυτό το γεγονός)! Ο Κένταυρος απάντησε στις κατηγορίες του Αλφειού  πως η απόφαση για αναβολή ήταν καθαρά του διαιτητή και ανήρτησε επίσης φωτογραφίες από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου!

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος