FOLLOW US: facebook twitter

Διαχρονικά τα μηνύματα της 1ης Μάη: Με μικρή συμμετοχή η απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Πύργου

Ημερομηνία: 02-05-2018 | Συντάκτης:

Τα δικά τους μηνύματα για την Εργατική Πρωτομαγιά, όπως την άμεση κατάργηση του συνόλου των μνημονιακών διατάξεων που στραγγάλισαν τα εργασιακά δικαιώματα, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τον τερματισμό της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, έστειλαν χθες τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου στην απεργιακή συγκέντρωση στο χώρο του ΕΚΠ. Δυστυχώς η συμμετοχή ήταν μικρή, γεγονός που σχολίασαν οι ομιλητές τονίζοντας ότι το εκλαμβάνουν ως αδιαφορία για την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η χώρα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΚΠ κ. Γιάννης Βένδρας ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι την 1η Μάη τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές ου εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα των εργαζομένων. Ο κ. Βένδρας ανέφερε ακόμα ότι όλοι αυτοί οι αγώνες είναι επίκαιροι σήμερα περισσότεροι από ποτέ και στάθηκε σε δύο ζητήματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους, όπως η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας  και της ΕΥΔΑΠ. Επίσης αναφέρθηκε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τονίζοντας ότι το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», πρέπει να γίνει σημαία μας, γιατί όλος ο κόσμος χρωστά στις τράπεζες και στο δημόσιο. Τέλος ζήτησε να γίνει επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Πύργου Ζούπη, τόνισε ότι «125 χρόνια από την πρώτη επίσημη συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς από τον Σταύρο Καλέργη και 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΣΕ το 1918 και 200 χρόνια από την γέννηση του Μαρξ και 50 χρόνια από τον Γαλλικό Μάη του 1968, οι δυνάμεις της οργανωμένης εργασίας δεν μπορούν να σταματήσουν κανένα μέτρο εργασιακής και ασφαλιστική απορρύθμισης στην Ευρώπη, ούτε την κατάργηση του κοινωνικού κράτους ούτε τη βίαιη ακύρωση του κοινωνικού συμβολαίου που το καθεστώς του μνημονίου και από προηγούμενες κυβερνήσεις εγκαθίδρυσε ως μόνιμη θεσμική κανονικότητα στην Ελλάδα. Βιώνουμε αυτή τη στιγμή όλοι οι άνεργοι την μορφή της ανεργίας σ ε όλο της το μεγαλείο. Κάποια άτομα από τις ερχόμενες γενιές, δεν θα συνταξιοδοτηθούν ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, η…  Κάπελη αποτελεί   σημείο αναφοράς για την διασκέδαση της ελληνικης κοινωνίας για γλέντι, λες και έχουμε λυμένα όλα μας τα προβλήματα, ενώ  ο τροχός της οικονομία γυρίζει με πλην! Ο καθένας είναι άξιος της τύχης του.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος