FOLLOW US: facebook twitter

Διατήρηση των δομών της Αστυνομίας ζητούν στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ημερομηνία: 25-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

police-andravida3

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και πολιτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο δημοτικό κατάστημα Ανδραβίδας με θέμα την κατάργηση του Α.Τ. Ανδραβίδας όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών. Στην σύσκεψη που προκάλεσε με αίτημά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ανδρέας Κορομηλάς, συμμετείχαν ο δήμαρχος της περιοχής Ναμπίλ Μοράντ, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης. Όπως είχαν αναφέρει ο κ. Μοράντ και ο κ. Παναγούλης θα γίνουν παρεμβάσεις από τη Δημοτική Αρχή προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την διατήρηση των δομών του δήμου για την καλύτερη αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής. Η κατάργηση του ΑΤ Ανδραβίδας και η υποβάθμιση του ΑΤ Βάρδας θα δημιουργήσει σοβαρό έλλειμμα ασφάλειας σε μια περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες.

police-andravida1

Στις δηλώσεις του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, τόνισε οτι «το πρόβλημα υπάρχει με τα αστυνομικά τμήματα και το σχεδιασμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που είδαμε πριν μερικές ημέρες. Μιλήσαμε με τον κ. Παναγούλη, γενικότερα για το νομό Ηλείας, αλλά ειδικότερα για το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Όπως ξέρετε εμείς είχαμε ζητήσει να υπάρξουν τουλάχιστον δύο τμήματα στο δήμο μας. Το ένα στη Βάρδα. Αυτή τη στιγμή το σχέδιο αναφέρει αστυνομικό σταθμό στη Βάρδα και ένα κεντρικό τμήμα στα Λεχαινά και της Ανδραβίδας θα κλείσει. Εγώ εξέφρασα τους προβληματισμούς μου για το θέμα της Βουπρασίας και το ΑΤ Βάρδας που είχαμε ζητήσει να παραμένει. Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι η αστυνομική δύναμη που υπάρχει στο σταθμό θα παραμείνει αλλά εγώ επιμένω όπως και με τη στήριξη του κ. Παναγούλη, να είναι τμήμα στη Βάρδα. Θα προσπαθήσουμε με όποιο τρόπο να πιέσουμε να γίνει έτσι ο σχεδιασμός με ένα τμήμα στη Βάρδα και ένα στα Λεχαινά. Για την Ανδραβιδα μιλήσαμε και είπαμε πως δεν πρέπει να μείνει εντελώς εκτός σχεδιασμού. Οι αστυνομικοί ξέρουν καλύτερα από εμάς τη δουλειά τους, αλλά ένα μικρό τμήμα ή σταθμός θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του δήμου, λόγω της μεγάλης έκτασης. Το Τραγανό και την Ανδραβίδα ποιος θα την καλύπτει. Συμφωνήσαμε να κάνουμε από κοινού κάποιες κινήσεις στο υπουργείο» είπε ο κ. Μοράντ και προανήγγειλε κινήσεις για την παραμονή των δομών της αστυνομίας, καθώς σχολίασε πως η ασφάλεια των πολιτών στο δήμο, έχει προτεραιότητα.

police-andravida2

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης, τόνισε πως αποδέχθηκε την πρόσκληση του δημάρχου που έχει συνταχθεί με τις απόψεις της Ένωσης και ανέφερε πως «σε κάθε περίπτωση το ΑΤ Βάρδας για εμάς αποτελεί κόκκινη γραμμή και θα πρέπει να μείνει, όχι για τη διευκόλυνση του αστυνομικού προσωπικού, αλλά για να μπορούμε να παράγουμε το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας στην περιοχή. Μια περιοχή με ιδιαιτερότητες, όπου καταγράφονται 5000 νόμιμοι αλλοδαποί και για να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας ίσως καταγράφονται περιοδικά πάνω από 10.000 παράνομοι αλλοδαποί τους οποίους καλούνται να διαχειριστούν 15 αστυνομικοί που υπηρετούν στο ΑΤ Βάρδας. Αν το ΑΤ Βάρδας κλείσει θα δημιουργηθεί εκτός από το προβληματισμό σε εμάς και μια ανωμαλία. Γιατί ο αστυνομικός σταθμός θα έχει μικρότερη οργανική δύναμη και γιατί με μια απόφαση της επόμενης ή της μεθεπόμενης ηγεσίας ο αστυνομικός σταθμός μπορεί να κλείσει. . Δεν έχει τη δυνατότητα που έχει ένα αστυνομικό τμήμα, που χρειάζεται προεδρικό διάταγμα. Δεδομένο ότι το ΠΔ για την αναδιάρθρωση δεν έχει πάει στη Βουλή αλλά έχει περάσει από το ΣτΕ και αυτό είναι ένα πρόβλημα μεν, αλλά όταν υπάρχουν κενά, θα πρέπει η πολιτεία να ξανά βλέπει να ζητήματα και να αναθεωρεί προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των πολιτών».

police-andravida4

Παράλληλα τόνισε πως σε κάθε περίπτωση θα υποστηριχθεί αίτημα για την δημιουργία ομάδας της Αστυνομίας στην Ηλεία που θα  αναλάβει να καλύψει τα κενά που παρουσιάζονται στην αστυνόμευση, ζητώντας παράλληλα ενίσχυση της μειωμένης σήμερα, αστυνομικής δύναμης στην Ηλεία με αύξηση των οργανικών θέσεων.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα το πετύχουμε γιατί έχουμε και τη θέληση και τους πολίτες δίπλα μας και σε συνδυασμό με το ότι έχουμε έναν Ηλείο Αντιστράτηγο στην φυσική ηγεσία,  τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Διαμαντόπουλο ο οποίος έχει ανοικτά αυτιά, ακούει, συνεργάζεται και αγαπά τον τόπο του και πιστεύω ότι θα μεταφέρουμε τα ερεθίσματα εκεί που πρέπει θα τα δουν με θετικό μάτι και θα διορθώσουν τα λάθη» επισήμανε ο κ. Παναγούλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος