FOLLOW US: facebook twitter

Διασφάλισαν τη δωρεάν διαμονή οι Σπουδαστές του ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ I.ΙΕΚ

Ημερομηνία: 17-11-2016 | Συντάκτης:

ellinorosiko-iek1

Με παραχώρηση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας

Με την ισχύ της μεγάλης εκπαιδευτικής δομής στην Ηλεία, το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΡΩΣΙΚΟ ΙΕΚ άνοιξε από την φετινή σχολική χρονιά τις πύλες του, στα Καβάσιλα του Δήμου Πηνειού, στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου.

Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο σε μια σειρά ειδικοτήτων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η λειτουργία και άλλων που θα έρθουν να καταστήσουν το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΙΕΚ, μια από τις πλέον ισχυρές δομές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τα πρώτα κιόλας βήματα του νέου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.

ellinorosiko-iek4

Το ενδιαφέρον που προσελκύει το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΙΕΚ, σε παιδιά από την Ηλεία αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, τόσο για τις λειτουργούσες ειδικότητες όσο και για άλλες που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν το επόμενο διάστημα, με έμφαση στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα, οδήγησε και σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που στηρίζεται στην αέναη και διαχρονική βούληση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, να συνδράμει τέτοιους σκοπούς. Η αμέριστη συμπαράσταση του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, ιδιαίτερα σε θέματα της νεολαίας μας, όπως είναι ζητήματα παιδείας και γνώσης, εκφράστηκε εμπράκτως, για ακόμη μια φορά. Προς τούτο λοιπόν, θα διατεθούν εντελώς δωρεάν για 15 – 20 σπουδαστές, δωμάτια στον ξενώνα πέριξ της εκκλησιάς του Αγίου Νικολάου Καβασίλων, ώστε να διαμένουν όσα παιδιά επιθυμούν να σπουδάσουν στο ΙΕΚ, τόσο από την Ηλεία όσο και από διάφορες περιοχές της χώρας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σημείο που θα λάβει ρόλο σπουδαστικής εστίας! Εντός μάλιστα ενός θαυμαστού χώρου, όπως είναι ο Άγιος Νικόλαος. Το γεγονός αυτό μάλιστα, ανακοινώθηκε από την Διοίκηση του Ι.ΙΕΚ, κατά την πρόσφατη τελετή Αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της νέας εκπαιδευτικής μονάδας, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας. Εκεί ο κ. Σκαρτσιάρης εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς τον Ηλείο Ιεράρχη που και σε αυτή την προσπάθεια, στέκεται στο πλάι ανθρώπων που επιθυμούν να σπουδάσουν διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.

ellinorosiko-iek2

Και εκμάθηση της Ρωσικής γλώσσας

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι στο νέο ιδιωτικό ΙΕΚ, παράλληλα με την διεξαγωγή των μαθημάτων για τους σπουδαστές στις λειτουργούσες ειδικότητες, προετοιμάζονται και άλλες παράλληλες δραστηριότητες που στηρίζονται τόσο στην γνώση όσο και στην δημιουργικότητα, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο την συγκεκριμένη εκπαιδευτική μονάδα, ένα κέντρο παιδείας, πνεύματος και πολιτισμού, μάθησης αλλά και έκφρασης. Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ξεκινήσει η δωρεάν εκμάθηση τόσο της Ρώσικης Γλώσσας όσο και της Αγιογραφίας. Η Ρωσική Γλώσσα, που ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ατόμων από την ευρύτερη περιοχή, ενώ η Αγιογραφία, εφόσον ευδοκιμήσει, θα γίνει σε συνεργασία και πάλι με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, που στέκεται αρωγός σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία.

Ο στόχος του νέου ιδιωτικού ΙΕΚ της Ηλείας, είναι να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν στην συγκεκριμένη βαθμίδα και να δώσει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους να μπορούν να σπουδάσουν στον τόπο τους. Ωστόσο οι ειδικότητες που δίνει έμφαση, όπως στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα, που αποτελούν και στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιοχή, σε συνδυασμό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηλείας στα εν λόγω πεδία, ανοίγουν δρόμους για την παρουσία ατόμων από άλλες περιοχές της χώρας στην περιοχή της Ηλείας. Ανθρώπων που επιθυμούν να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένες ειδικότητες που τους προσφέρει το νέο ιδιωτικό ΙΕΚ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος