FOLLOW US: facebook twitter

Διαμαρτυρία από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: Ζητούν άμεση στελέχωση Χειρουργικής, Παθολογικής, Ψυχιατρικής

Ημερομηνία: 18-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, σε βασικά τμήματα του Νοσοκομείου Πύργου, έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων οι οποίοι κάνουν λόγο ακόμα και για αναστολή της λειτουργίας της Χειρουργικής, Παθολογικής και Ψυχιατρικής κλινικής εάν η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας δεν προχωρήσουν άμεσα στην στελέχωση τους.

Όπως υποστηρίζουν με ανακοίνωση τους, βρίσκονται σε απόγνωση καθώς το προσωπικό στις υποστελεχωμένες αυτές κλινικές, δουλεύει χωρίς ρεπό ενώ δεν τους έχουν χορηγηθεί οι κανονικές τους άδειες.

«Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι με απόφαση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ συμβασιούχος υπάλληλός κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής μετακινείται από τη χειρουργική κλινική της ΝΜ Πύργου οριστικά στη Πάτρα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Το γεγονός αυτό, καθιστά πλέον επικίνδυνη τη λειτουργία της ήδη υποστελεχωμένης χειρουργικής κλινικής, καθώς το προσωπικό θα δουλεύει χωρίς ρεπό και με δεδομένο ότι στο προσωπικό δεν έχουν χορηγηθεί οι κανονικές άδειες για το έτος 2018 (και βρισκόμαστε ήδη σε θερινή περίοδο)είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί η συγκεκριμένη κλινική να συνεχίσει με αυτό τον επικίνδυνο τρόπο τη λειτουργία της. Αντίστοιχο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη παθολογική κλινική κατόπιν αναρρωτικής άδειας σε συνάδελφο για σοβαρούς λόγους υγείας. Κι ενώ η προϊσταμένη του τμήματος έχει ενημερώσει το διοικητή του Γ.Ν Ηλείας με αλλεπάλληλα έγγραφα της από τον Ιανουάριο για την επικίνδυνη υποστελέχωση της κλινικής ο ίδιος επέλεξε να εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΜΕΘ ζητώντας νοσηλευτικό προσωπικό (ενόψει λειτουργίας μιας επιπλέον κλίνης που είναι μεν αναγκαία για το Νομό, αποδυναμώνοντας δε, τα ήδη αποδυναμωμένα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου. Στη ψυχιατρική κλινική αποχώρησαν νοσηλευτές με άδεια ανατροφής. Η λειτουργία του τμήματος είναι επισφαλής καθώς απαιτείται συγκεκριμένη αναλογία στελέχωσης για τους συγκεκριμένους ασθενείς.

Καθίσταται σαφές ότι το νοσηλευτικό προσωπικό των ανωτέρω τμημάτων έχει ξεπεράσει τις βιολογικές αντοχές του κι υπάρχει η πιθανότητα ανθρώπινου λάθους λογω κόπωσης, με ότι αυτό συνεπάγεται» σημειώνουν.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων, καταγγέλλει τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Πύργου για ανάλγητη στάση και εμπαιγμό ενώ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, ζητούν άμεσα την αναστολή λειτουργίας των ανωτέρω τμημάτων και τη διακομιδή των νοσηλευομένων καθώς είναι αδύνατη η λειτουργία των συγκεκριμένων κλινικών. «Καλούμε το Διοικητή του ΓΝ Ηλείας και το ΔΣ του Νοσοκομείου που εγκρίνει τα μηνιαία (επισφαλή και επικίνδυνα) προγράμματα εργασίας του προσωπικού να δώσουν άμεση λύση στο ζήτημα, εντός 24 ωρών. Η διοίκηση και η ΥΠΕ γνωρίζουν τα προβλήματα υποστελέχωσης. Σκοπίμως όμως επιμένουν σε μια πολιτική μη επίλυσης τους επιδεινώνοντας τις συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο τη περίοδο 2015-2018 μετακινήθηκαν, μετατάχθηκαν, αποσπάστηκαν από το Νοσοκομείο Πύργου 52 εργαζόμενοι. Για μια ακόμα φορά λέμε δεν πάει άλλο. Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με αυτή τη κατάσταση. Αρνιόμαστε να αποδεχτούμε ότι τα πράγματα μόνο έτσι μπορεί να είναι. Απαιτούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους (ΔΣ, Διοικητής, 6η ΥΠΕ) απέναντι στην υγεία και τις ζωές μας, απέναντι σε εμάς, τα παιδιά και τους γονείς μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος