FOLLOW US: facebook twitter

Διαμαρτυρήθηκαν για την Προσχολική Αγωγή: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Α/θμια Εκπαίδευση από τους συλλόγους Δασκάλων Νηπιαγωγών Πύργου, Αμαλιάδας, Λεχαινών

Ημερομηνία: 27-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την αντίδραση τους στην φημολογούμενη συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Α.Τ.Ε.Ι. με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής εξέφρασαν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού, πραγματοποιώντας στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διευθυντή Εκπαίδευσης Π. Ζεύλα.

Όπως τόνισαν οι εκπαιδευτικοί μέλη των Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, Αμαλιάδας και Λεχαινών, μια ενδεχόμενη συγχώνευση ή ενοποίηση των τμημάτων θα σηματοδοτήσει ενιαία επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους, θα ανοίξει το δρόμο της εκχώρησης της δημόσιας εκπαίδευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση με επιταγές vouchers, τροφεία, ελαστικά ωράρια κα εργασιακές σχέσεις και θα οδηγήσει στην  πλήρη ιδιωτικοποίηση της προσχολικής αγωγής.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Πύργου Κατερίνα Σωτηροπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου της Αμαλιάδας Κώστας  Ντούμας και ο Γραμματέας του συλλόγου των Λεχαινών Γιώργος Μοσχονάς, επισήμαναν ότι οι αλλαγές που προωθούνται δεν αναβαθμίζουν την προσχολική αγωγή αλλά την εμπορευματοποιούν υλοποιώντας τις εντολές της Ε.Ε. και της ΟΟΣΑ.

Κατά τη συνάντηση τους με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Παναγιώτη Ζεύλα, του επέδωσαν τα ψηφίσματα τους ενώ ο ίδιος απαντώντας στις αιτιάσεις τους, τόνισε ότι πέρυσι όχι μόνο δεν έκλεισαν νηπιαγωγεία αλλά λειτούργησαν τρία επιπλέον ενώ όσον αφορά τις ελλείψεις εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής, αγγλικής γλώσσας και πληροφορικής σημείωσε ότι το  υπουργείο παιδείας είναι ενήμερο για τα κενά.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν ενιαία δημόσια δωρεάν 14χρονη εκπαίδευση με ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο νηπιαγωγείο, Μόνιμους διορισμούς Νηπιαγωγών, Μείωση του αριθμού των νηπίων και του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών, Ίδρυση  νέων νηπιαγωγείων και διορισμό μόνιμου βοηθητικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού, αυτοτελή λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης χωρίς καμία αλλαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους, Ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας υπαγωγής των νηπιαγωγείων στους δήμους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος