FOLLOW US: facebook twitter

Διακόσμηση μικρού μπάνιου

Ημερομηνία: 25-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Όλοι έχουμε ζήσει ή ζούμε ακόμα σε σπίτι με μικρό μπάνιο. Η διακόσμηση σε έναν τέτοιο χώρο ήταν πάντα δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Επειδή όμως το μπάνιο είναι προσωπικός χώρος και τον επισκεπτόμαστε κάθε μέρα δεν πρέπει να αμελούμε την διακόσμηση του. Σε ένα μικρό μπάνιο όμως δεν χρειάζονται πολλά, αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να νιώθουμε άνετα.

Άρα στην ερώτηση «Πώς να διακοσμήσω το μικρό μπάνιο;» η απάντηση είναι απλή. Δημιουργήστε χώρο! Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και ένα μικρό βάζο με λουλούδια, ένα μικρό πινακάκι ή ένας καθρέφτης με ανάγλυφο πλαίσιο φτιάχνουν το ιδανικό διάκοσμο στο μικρό μας μπάνιο.

Πως μπορώ να εκμεταλλευτώ του νεκρούς χώρους του μπάνιου;

Υπάρχουν αρκετές έξυπνες συμβουλές για το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους νεκρούς χώρους του μπάνιου. Αρχικά θα αναφερθούμε στον καθρέφτη. Ο καθρέφτης, μας βοηθά στον καλλωπισμό, στην αύξηση (οπτικά) του χώρου και στην ενίσχυση του φωτισμού. Ανάμεσα σε εμάς και στο μπροστινό μέρος του καθρέφτη υπάρχει αρκετή απόσταση, ένα μέρος λοιπόν αυτής της απόστασης θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο. Ο καθρέφτης θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να αποτελεί την πρόσοψη ενός ντουλαπιού, να γίνει δηλαδή ο χώρος που αποθηκεύουμε τα φάρμακα, τα καλλυντικά μας και ότι άλλο θέλουμε.

Το πίσω μέρος της πόρτας με την χρήση μιας κρεμάστρας, είναι ίσως η καλύτερη λύση στο κρέμασμα της πετσέτας ή του μπουρνουζιού. Εδώ, ο τρόπος διακόσμησης έγκειται στην μορφή και στο χρώμα της κρεμάστρας που θα διαλέξουμε.

Σε περίπτωση που το μπάνιο μας έχει παράθυρο και συγκεκριμένα παράθυρο με περβάζι, τότε δεν επιτρέπεται να το αφήσουμε κενό. Μπορούμε να τοποθετήσουμε οποιοδήποτε διακοσμητικό αντικείμενο, αρκεί να μην κρύβει το φυσικό φως. Από ένα όμορφο καλάθι με αιθέρια έλαια έως μια σειρά αρωματικά κεριά θα μπορούσε να είναι μια όμορφη διακοσμητική πινελιά μέσα στο μπάνιο.

Σε πολλά μικρά μπάνια ειδικά σε παλιές κατοικίες, το κάτω μέρος του νιπτήρα είναι κενό. Αυτό εκτός από αισθητικούς λόγους, μένει και πρακτικά ανεκμετάλλευτο. Μπορούμε να προμηθευτούμε από το εμπόριο έτοιμα ντουλάπια στις διαστάσεις που θέλουμε ή ακόμα καλύτερα, μικρά ξύλινα πλαίσια με ροδάκια. Έτσι προσθέτουμε περισσότερες υφές και χρώμα, χαλαρώνοντας την αίσθηση του λευκού στο μπάνιο.

Τέλος να αναφέρουμε την ποικιλία που υπάρχει στο εμπόριο από μεταλλικά πλέγματα που μπορούμε να τα τοποθετήσουμε για παράδειγμα στην άκρη της μπανιέρας σαν ένα επιπλέον ράφι για τα καλλυντικά μας. Ανάλογα με την αρχιτεκτονική του χώρου μας μπορούμε να σκεφτούμε πάντα κάτι παραπάνω και να διακοσμήσουμε ευχάριστα το μικρό μας μπάνιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος