FOLLOW US: facebook twitter

Διακρίσεις και βραβεία σε Ηλειακά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας

Ημερομηνία: 17-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

menta

ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»       

Την δική τους ταυτότητα με πολλές διακρίσεις και βραβεία στο εξωτερικό, έχουν αποκτήσει τα Βιολογικά προϊόντα της Ηλείας, αφού οι βιοκαλλιεργητές του νομού, έχουν πετύχει με πολύ κόπο, μεράκι και αγάπη και βεβαίως εξειδικευμένες γνώσεις, να στηρίξουν καλλιέργειες που αποτελούν το μέλλον της περιοχής. Ελαιόλαδο, μέλι, αρωματικά φυτά και πολλά άλλα προϊόντα, βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα ελληνικής και παγκόσμιας κατάταξης με σφραγίδα Ηλειακή, αποδεικνύοντας πως ο νομός μας όταν θέλει μπορεί! Μπορεί να είναι πρώτος και να μας κάνει υπερήφανους, χάρις στην ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων που τόλμησαν να κάνουν σημαντικά επιχειρηματικά βήματα με όπλο τους την βιολογική καλλιέργεια.

To ΔΣ της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Ηλείας δια μέσω του προέδρου του Ανδρέα Βαρώτσου,  εκφράζει την ανάγκη να συγχαρεί και δημόσια τους βιοκαλλιεργητές μέλη του, που βραβεύτηκαν σε πρόσφατους διαγωνισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα:

fougka

-Το «ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΓΚΑ», http://www.ktimafuga.gr/, το οποίο βραβεύτηκε με το χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό BIOLMIEL 2015, που διεξάγεται στην Μπολόνια της Ιταλίας.

-Το κτήμα «ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», http://www.mercouriolivegroves.gr/, που απέσπασε χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό για βιολογικά φρέσκα ελαιόλαδα, BIOLNOVELLO 2015-2016, στην Μπολόνια της Ιταλίας. Επίσης χάλκινο στον διεθνή διαγωνισμό Atena International στην Αθήνα για το ελαιόλαδο, καθώς και έπαινο από την εταιρία Φίλων του ελαιολάδου-Φίλαιος στην Αθήνα.

-Το βιοκαλλιεργητή Δημήτριο Βασιλόπουλο που στο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρίας Ελαικανθάλης που διεξήχθη στην Αρχαία Ολυμπία έλαβε τιμητική διάκριση για την υψηλή περιεκτικότητα του ελαιολάδου σε φαινολικά συστατικά.

-Την εταιρία «Παπαδόπουλος Ελαία», http://www.papadopoulosoliveoil.com/, που απέσπασε για το 2016, μεταξύ των άλλων, χρυσά βραβεία για το βιολογικό ελαιόλαδο Mythocia Bio ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΓΕ στους διεθνείς διαγωνισμούς του Λονδίνου, της Ν. Υόρκης, στον διαγωνισμό ΒΙΟL στην Ιταλία, όπου αναδείχθηκε το καλύτερο ελληνικό βιολογικό ελαιόλαδο και στο 6ο φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου.

-Την επιχείρηση «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΕΕ», http://www.aromafarms.gr/, με έδρα το Σμίλα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η επιχείρηση κέρδισε το 2016 στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας Great Taste Awards που γίνεται κάθε χρόνο στη Βρετανία, 2 χρυσά αστέρια για την εξαιρετική Ρίγανη της και 3 χρυσά αστέρια για την υπέροχη Λουίζα της. Μετά και από δεύτερο γύρο, η Λουίζα αναδείχτηκε στα 50 καλύτερα από τα 10.000 προϊόντα απ’ όλο τον κόσμο που διαγωνίστηκαν το 2016.

-Την OLYMPIAN GREEN, http://www.olympiangreen.com/, της οποίας το βιολογικό ελαιόλαδο «GREEK ORGANIC EVOO KTIMA LOUIZA», στο διαγωνισμό της παγκοσμίου φήμης τυφλής γευσιγνωσίας, Great Taste, στη Βρετανία, απέσπασε βραβείο με 2 χρυσά αστέρια.

Ευχαριστούμε τους βιοκαλλιεργητές και τους ευχόμαστε, παρά τις δυσκολίες, δύναμη και κουράγιο, με πίστη και όραμα για ακόμα περισσότερες διακρίσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος