FOLLOW US: facebook twitter

Διαγωνισμός πειραμάτων σήμερα στο ΕΚΦΕ Ηλείας για την 15η Ευρ. Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2017

Ημερομηνία: 10-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

ekfei-ileias

Διαγωνισμός πειραμάτων στη Φυσική, Χημεία και Βιολογία για την επιλογή ομάδας μαθητών που θα συμμετάσχει στην 15η Ευρωπαική Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2017, θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου. Το διαγωνισμό διοργανώνει το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της Διευθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, υπο την αιγίδα του  Υπουργείου Παιδείας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ που γεννήθηκαν μετά την 1-1-2000. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

ekfe-peiramata

«Σήμερα έτσι όπως διδάσκονται τα μαθήματα της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας στα σχολεία και ιδίως στα Λύκεια ευνοείται η αποστήθιση, δεν καλλιεργείται η κριτική ικανότητα των μαθητών και χάνεται η ομορφιά των μαθημάτων αυτών που είναι κατ’ εξοχήν πειραματικά» επισημαίνει ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Ηλείας Ηλίας Καλογήρου.

Στο διαγωνισμό που γίνεται στο νομό μας συμμετέχουν τα Γενικά Λύκεια Λεχαινών, το 1ο Αμαλιάδας και το 4ο Πύργου. Η τριμελής ομάδα του Λυκείου που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα διαγωνιστεί στο Πανελλήνιο διαγωνισμό στην Αθήνα στις 28 Ιανουαρίου 2017. Στην τελική φάση θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών στη Κοπεγχάγη  την περίοδο από 7 έως  14 Μαΐου 2017. Στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα οι μαθητές διαγωνίζονται σε  πρακτικά και όχι σε θεωρητικά θέματα και αυτά είναι η επίλυση δύο προβλημάτων με τη διεξαγωγή πειραματικών μετρήσεων και τη χρήση πειραματικής διάταξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος