FOLLOW US: facebook twitter

Διήμερο γλεντιού στην Ώλενα

Ημερομηνία: 17-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

olena-karnavali2

Αποκριάτικες εκδηλώσεις και Κούλουμα από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο

Ένα διήμερο αποκριάτικου γλεντιού, υπόσχεται σε όλους, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Ωλένη» που έχει προγραμματίσει για την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, στις 26 Φλεβάρη αλλά και για την Καθαρά Δευτέρα εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

«Μια ιδιαίτερη πρόταση για να περάσετε όμορφα το 3ήμερο της Καθαρής Δευτέρας σε έναν ωραίο προορισμό» επισημαίνουν τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου και προσκαλούν όλους τους Ηλείους να συμμετέχουν στο αποκριάτικο γλέντι που θα στηθεί στην Ωλενα από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαρά Δευτέρας. Το γλέντι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, είναι συμμετοχικό, δεν θα έχει θεατές, θα πάρουν μέρος όλοι, όπως γίνεται σε κάθε γλέντι γιατί η διασκέδαση και η καλή παρέα είναι επιθυμητά από όλους.

olena-karnavali1

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί της Κυριακής με το 1ο κυνήγι του χαμένου θησαυρού «της Ελένης Μονοβύζας» το οποίο και θα λήξει την επομένη στις 2μμ. Όσοι συμμετάσχουν τους περιμένει μυστήριο. Το κυνήγι θα εξελιχθεί στο κέντρο και γύρω από το χωριό. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες. Η Νικήτρια ομάδα θα κερδίσει Δώρα ,αλλά θα είναι και η Διοργανώτρια ομάδα του «Χαμένου Θησαυρού» το 2018.

Στις 4.30 το απόγευμα θα ακολουθήσει αποκριάτικο γλέντι στο οποίου προσκαλούνται όλοι οι δημότες της Ωλένης και της ευρύτερης περιοχής, να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα.  Σ’ ένα γλυκό «ταξίδι» στη φαντασία και την αποκριάτικη ανεμελιά. Η εκκίνηση θα γίνει από το Πνευματικό Κέντρο Ωλένης και θα ακολουθήσει «ποδαράτη» διαδρομή μέσα στο χωριό και τερματισμό στο κέντρο του χωριού, όπου θα ακολουθήσει μεγάλο γλέντι και θα ολοκληρωθεί με το κάψιμο του καρνάβαλου.

Την Καθαρά Δευτέρα, μετά τις 11 το πρωί, το γλέντι θα συνεχιστεί στο λόφο της Επισκοπής με παραδοσιακά κούλουμα (νηστίσιμα) ενώ οι μικροί θα πετάξουν χαρταετό αν ο καιρός φυσικά το επιτρέψει. Καλεσμένοι είναι όλοι για να γιορτάσουν τα Κούλουμα στη φύση, κόντρα στην κρίση!

olena-karnavali


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος