FOLLOW US: facebook twitter

Διάκριση για την Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου: Βράβευση του ψηφιακού παιχνιδιού Γεωγραφίας «Για άλλο ταξίδι»

Ημερομηνία: 30-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Βραβεύτηκε και το έργο του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας

Το ψηφιακό εκπαιδευτικό παιχνίδι Γεωγραφίας «Για άλλο ταξίδι» που δημιουργήθηκε από μαθητές στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, με σκοπό την εκμάθηση βασικών εννοιών προγραμματισμού σε περιβάλλον Scratch, βραβεύτηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο  με θέμα «Scratch Coding: Προγραμματίζω-Δημιουργώ-Μαθαίνω».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 26 εκπαιδευτικούς, από τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, Β και Ν Αιγαίου και Κρήτης.

Ένα από τα τρία βραβεία απέσπασε και το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας με το βραβείο να παραλαμβάνει η εκπαιδευτικός κ. Σταυρούλα Σαλβάνου.

Στη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα και οι προοπτικές του εκπαιδευτικού προγράμματος ενώ ακολούθησε ανοικτή συζήτηση και σύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης με τους εκπαιδευτικούς. Στο σημείο αυτό η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων  της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πύργου κΝίκη Κατσιάπη, η οποία είχε αναλάβει την επιμόρφωση των μαθητών, παρουσίασε το παιχνίδι, τονίζοντας την παιδαγωγική σημασία του.  Εκ μέρους των μαθητών μίλησε ο μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου Χρήστος Ζιώγας, αναφερόμενος στο ευχάριστο κλίμα που δημιούργησε στους μαθητές η δραστηριότητα αυτή.

Ακολούθησε η βράβευση των τριών καλύτερων έργων που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους, με τα δυο από τα τρία βραβεία, να αφορούν τα έργα που δημιούργησαν Ηλείοι μαθητές και συγκεκριμένα η μεικτή ομάδα της Βιβλιοθήκης με την κ. Νίκη Κατσιάπη και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας με την εκπαιδευτικό κ. Σταυρούλα Σαλβάνου. Τις βραβεύσεις έκανε η κ. Ελένη Αγουρίδη, ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που είχε και τη χρηματοδότηση του έργου.

Το στιγμιότυπο από τη βράβευση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πύργου για το έργο που δημιούργησαν μαθητές δημοτικού με την εκπαιδευτικό κ. Νίκη Κατσιάπη.

Οι μαθητές της Βιβλιοθήκης που βραβεύτηκαν είναι: Γιαννικούλη Γεωργία- 1ο Δ. Σ. Πύργου, Ζαφειροπούλου Ελένη, 3ο Δ. Σ. Πύργου- Ζιώγας Χρήστος, 2ο Δ. Σ. Πύργου- Θεοδωρόπουλος Σπύρος, 1ο Δ. Σ. Πύργου- Θεοδωρόπουλος Χαράλαμπος, 1ο Δ. Σ. Πύργου- Κορομάντζος Πέτρος, 4ο Δ. Σ. Πύργου- Μπερούκα Εβίτα, 6ο Δ. Σ. Πύργου- Μυλωνάς Σταύρος, 6ο Δ. Σ. Πύργου- Μυλωνοπούλου Ιουλία, 6ο Δ. Σ. Πύργου- Νάρου Ρένια, 6ο Δ. Σ. Πύργου- Παρασκευόπουλος Παναγιώτης, 6ο Δ. Σ. Πύργου- Σώκκα Νίνα, 6ο Δ. Σ. Πύργου- Τριάντου Παγώνα, 6ο Δ. Σ. Πύργου- Φράγκος Βασίλης, Δ. Επιταλίου- Χατζηγεωργίου Φίλιππος, Δ. Επιταλίου.

Όλοι οι μαθητές θα παραλάβουν στις προσεχείς ημέρες μαζί με το βραβείο τους και ένα αναμνηστικό USB stick.

Η Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης, ευχαριστεί ιδιαίτερα τους γονείς καθώς και τους εκπαιδευτικούς Θέμη Μαντά, Αθανασία Παπαδάκη, Ευγενία Παπανικολάου που συνόδευσαν τους μαθητές.

Το παιχνίδι “Για άλλο ταξίδι” είναι διαθέσιμο σε όποιον θέλει να μάθει Γεωγραφία παίζοντας, στη διεύθυνση https://scratch.mit.edu/projects/183802905/

Για το έργο τους όμως βραβεύτηκαν και οι μαθητές του Γ3 του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και παρέλαβαν το βραβείο  ως εκπρόσωποι του τμήματός τους οι μαθητές: Αφροδίτη Λουκάτου, Ιωάννα Νταβλογιάννη, Θεόδωρος Νταβλογιάννης, Νικολία Παναγοπούλου και Διονυσία Σγούρου, με συνοδούς τους γονείς τους και την καθηγήτριά τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος