FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας: «Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου στην εκπαιδευτική προσέγγιση CLIL»

Ημερομηνία: 26-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Οι τέσσερεις συμμετέχοντες μαζί με τον εκπαιδευτή του σεμιναρίου.

 

Το διάστημα 14-18/05/2018 δύο εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας ταξίδεψαν στην Μάλτα για την παρακολούθηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου που αφορά στην εκπαιδευτική προσέγγιση CLIL (εκμάθηση περιεχομένου και γλώσσας) καθώς και εργαλεία ΤΠΕ για εκπαιδευτικούς που εργάζονται με CLIL. Το σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του εκπαιδευτικού οργανισμού eti malta, είχε διάρκεια 21 ώρες και κάλυψε τους ακόλουθους τομείς:

Εισαγωγή και επισκόπηση του CLIL

Διαδικτυακά εργαλεία Multidict και Wordlink

Σχεδίαση ενός Webquest

Χρήση εργαλείων δημιουργίας διαδραστικών ασκήσεων στο διαδίκτυο

CLILstore και δημιουργία ενός κεφαλαίου CLILstore

Τρόποι παρουσίασης πληροφοριών

Πολυτροπικά εργαλεία

Αξιολόγηση σεμιναρίου

Οι εκπαιδευτικοί, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους, Mario Cordina, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας, προσέγγισαν βιωματικά και εξασκήθηκαν στους παραπάνω τομείς σε αίθουσες διδασκαλίας με άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός οργάνωσε και δύο ξεναγήσεις, για όλους τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια, στη Βαλέττα, πρωτεύουσα της Μάλτας και τη Μεδίνα, μέσα από τις οποίες έμαθαν πολλά για την ιστορία του νησιού.

Η διάδοση των αποτελεσμάτων του σεμιναρίου θα γίνει με τη διοργάνωση ενδοσχολικής επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς του Δ. Σχ. Αρχ. Ολυμπίας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA1, που υλοποιείται από το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας, εποπτεύεται από το ΙΚΥ και συγχρηματοδοτείται από κονδύλια του Erasmus+.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος