FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας: « Έναρξη Προγράμματος ERASMUS+2017-2019»

Ημερομηνία: 06-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ξεκίνησε και επίσημα από την 1η Νοέμβριου η υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 από το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας. Το σχολείο έχει τα τελευταία χρόνια μια διαρκή παρουσία στα ευρωπαϊκά προγράμματα είτε με συμπράξεις με άλλα σχολεία της Ε.Ε  είτε σε σεμινάρια επιμόρφωσης του διδακτικού προσωπικού του.

Το νέο πρόγραμμα που θα διαρκέσει δύο χρόνια  έχει διακριτικό τίτλο «Προώθηση της καινοτομίας στην εκπαίδευση με την χρήση των Νέων Τεχνολογιών και ενίσχυση των δεξιοτήτων στην ξένη γλώσσα με στόχο την ποιοτική εκπαίδευση: α)του γενικού μαθητικού πληθυσμού β)των μαθητών με ειδικές ή μαθησιακές ανάγκες γ)των μεταναστών».

Οι άξονες του προγράμματος είναι τρεις και στοχεύουν:

α) στην βελτίωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών στον χειρισμό διαδραστικών πινάκων με τους οποίους το σχολείο έχει εξοπλιστεί το περασμένο σχολικό έτος

β) τη χρήση των ΤΠΕ για τη χρησιμοποίησή τους στην υποδοχή μεταναστών ή άλλων ευπαθών ομάδων

γ) στην ενσωμάτωση ξένης γλώσσας σε διάφορα διδακτικά αντικείμενα με στόχο να καταστούν τα αντικείμενα αυτά μέσα αρχικής επικοινωνίας με άτομα με διαφορετικό πολιτισμικό προφίλ αλλά και ένας τρόπος επαφής με μια ξένη γλώσσα για  τους μαθητές του σχολείου.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων θα πραγματοποιηθούν στην επόμενη διετία  τρία εκπαιδευτικά ταξίδια –ένα για κάθε προαναφερθέντα στόχο- όπου δύο εκπαιδευτικοί κάθε φορά θα επιμορφωθούν και επιστρέφοντας θα αποτελέσουν φορείς διάδοσης των αποτελεσμάτων του σχεδίου τόσο  για τους εκπαιδευτικούς  όσο και  για τους μαθητές του σχολείου  αλλά και για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας  Ολυμπίας, εποπτεύεται από το ΙΚΥ και συγχρηματοδοτείται από κονδύλια του προγράμματος “Erasmus +”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος