FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Αρνητική εισήγηση για την ανάκληση αδειών λειτουργίας

Ημερομηνία: 13-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

Αρνητική ήταν η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Διονύση Μπέλτσου για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας εννέα καταστημάτων της κεντρικής πλατείας του Πύργου, στο θέμα που κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

Ο κ. Μπέλτσος τεκμηρίωσε την θέση του, στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των οκτώ εκ των εννέα καταστημάτων (το ένα έχει διακόψει τη λειτουργία του), έχουν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων μετά τις παραβάσεις που έχει διαπιστώσει το Τμήμα Πολεοδομίας του δήμου Πύργου για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Η συζήτηση του θέματος άνοιξε με το δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή να τοποθετείται λέγοντας πως στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα, όμως να μην παρανομήσει για αυτό, το δημοτικό συμβούλιο, ενώ ζήτησε να υπάρξει κοινή στάση – όσο αυτό είναι δυνατόν – από όλες τις παρατάξεις του ΔΣ. Ζήτησε να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις στο θέμα και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με υπευθυνότητα. Παράλληλα προανήγγειλε πως θα εκδοθεί νέα κανονιστική ρύθμιση στο γράμμα του νόμου.

Ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος ανέλυσε στην εισήγησή του πως το θέμα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες και οι έλεγχοι έφεραν στο προσκήνιο της παραβάσεις στα εννέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της κεντρικής πλατείας, που συζητήθηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν προσφυγή κατά του πορίσματος που καταγράφει τις παραβάσεις, προσφυγή η οποία δεν έχει συζητηθεί ακόμα από το αρμόδιο όργανο. Βάσει αυτού του γεγονότος ζήτησε να μην ανασταλεί η άδεια λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά όταν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις αυτές, να επανέλθουν όλοι σε αυτά που ορίζει ο νόμος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος από την πλευρά του έκανε ήπια επίθεση στην δημοτική αρχή λέγοντας πως δημιούργησε ένα «καταστροφικό παιχνίδι» το οποίο ευτυχώς αντιλήφθηκε πόσο επικίνδυνο ήταν και το σταμάτησε. Έως την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ δεν είχε γίνει ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων διαφαινόταν η σύμπνοια με την εισήγηση Μπέλτσου για να μην γίνει ανάκληση των αδειών λειτουργίας των εν λόγω καταστημάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος