FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Συνεχίζει με πρόεδρο τον Ανδρέα Νικολακόπουλο

Ημερομηνία: 06-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

dimairesies-amaliada-nikolakopoulos

Η επανεκλογή του Ανδρέα Νικολακόπουλου στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, χαρακτήρισε τις χθεσινές δημαιρεσίες στο δήμο Ήλιδας. Δίπλα του έως το τέλος της θητείας θα συνεχίζει ο Αντώνης Πατρινός και νέο πρόσωπο είναι ο Τάσος Σμέρος. Στην έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δημοτικού συμβούλου και πρώην δημάρχου Πηνείας Νίκου Νικολόπουλου. Θέμα τέθηκε από τον Γιάννη Λυμπέρη και το Νίκο Διαμαντόπουλο, για την παρουσία του Χρήστου Βαλλιανάτου ως επιλαχόντα στην παράταξη Χριστοδουλόπουλου στη θέση του Παναγιώτη Παναγιωτάρα. Αναφέρθηκαν στην επιστολή μη παραίτησης του κ. Παναγιωτάρα και εξήγησε ο δήμαρχος πως έγινε η ορκωμοσία (μαζί με αυτή του Π. Τσαγκαρούλια στη θέση του Ν. Νικολόπουλου), η απόφαση διαβιβάστηκε στην Αποκεντρωμένη και προσφυγή ή ένσταση για το θέμα δεν υπήρξε. Στη συνεδρίαση προεδρεύων ήταν ο αντιδήμαρχος Νώντας Παναγιωτόπουλος.

Ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος πρότεινε τον κ. Νικολακόπουλο για τη θέση του προέδρου του ΔΣ, ενώ ο κ. Λυμπέρης σχολίασε πως ο βαθμός που του έβαλε η παράταξή του ήταν κάτω από τη βάση για αυτό και ψήφισαν «λευκό». «Λευκό» ψήφισε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας που διαφωνεί όπως είπε με τον «Καλλικράτη» για τις αρμοδιότητες των προέδρων. Στην ψηφοφορία ο κ. Νικολακόπουλος έλαβε 19 ψήφους και 11 λευκά. Ο κ. Πατρινός για τη θέση του αντιπροέδρου έλαβε 17 ψήφους και 13 λευκά με τη δεύτερη ψηφοφορία. Ο Τάσος Σμέρος έλαβε 27 ψήφους και 3 λευκά για τη θέση του γραμματέα.

Οι επιτροπές

Στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας εξελέγησαν οι: Ιωάννης Αθανασόπουλος, Παντελής Δούλος, Γεράσιμος Παπαγιανόπουλος, Σπύρος Τζουλέκης, Ηλίας Ευσταθόπουλος και Βασίλης Ζαχαρόπουλος, Βαγγέλης Χριστοφόρου Νίκος Μπιλίρης (τακτικά μέλη) και αναπληρωματικά οι: Αλέξης Μανωλόπουλος, Γιώργος Ζάρρας, Ιωάννης Πασσάς και Γιώργος Παρασκευόπουλος Χαράλαμπος Ντάνασης.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι: Χρήστος Βαλλιανάτος, Ηλίας Ευσταθόπουλος, Παναγιώτης Μαυρίκος, Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, Ρούλα Γκουβίτσα και  Χαράλαμπος Ντάνασης, Παναγιώτης Τσαγκαρούλιας και Νίκη Κοκκαλιάρη (τακτικά μέλη) και αναπληρωματικά οι: Ιωάννης Πασσάς, Κωνσταντίνος Τσεριώνης, Κωνσταντίνος Καραΐνδρος και Γεώργιος Μπακέλλας, Ευάγγελος Χριστοφόρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος