FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης: Άνοιγμα γραμμής Κρήτης-Κυλλήνης-Ιταλίας για μεταφορά αγροτικών προϊόντων

Ημερομηνία: 23-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Υψηλούς στόχους, για το 2018, για την ανάπτυξη του λιμανιού της Κυλλήνης, θέτει η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με πιο σημαντικό το άνοιγμα της γραμμής Κρήτης- Κυλλήνης- Ιταλίας για την μεταφορά κυρίως αγροτικών προϊόντων. Τους στόχους για την νέα χρονιά, αλλά και τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, παρουσίασαν ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Κυλλήνης και δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ και η αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ κ. Άννα Γεωργιοπούλου στην εκδήλωση κοπής πίτας που διοργάνωσαν το βράδυ του Σαββάτου παρουσία πολλών προσκεκλημένων όχι μόνο από την περιοχή αλλά από όλη την Ηλεία στην αίθουσα δεξιώσεων SEMELI.

Την εκδήλωση άνοιξε η αντιπρόεδρος του ΔΛΤ κ. Άννα Γεωργιοπούλου που καλωσόρισε τους 150 και πλέον καλεσμένους του Λιμενικού Ταμείου, ευχήθηκε το 2018 να είναι μια ακόμα πιο δημιουργική χρονιά για το λιμάνι της Κυλλήνης ενώ τόνισε ότι και ο απολογισμός του 2017 είναι αρκετά πλούσιος αφού έγιναν πολύ σπουδαία βήματα για την ανάπτυξη του λιμανιού. Ο κ. Ναμπίλ Μοράντ έκανε αρχικά έναν σύντομο απολογισμό για το 2017, τονίζοντας ότι το ΔΛΤ Κυλλήνης κατάφερε να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του λιμανιού και να δρομολογήσει μια σειρά από σημαντικά έργα, μεταξύ αυτών και η ένταξη του σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως  το έργο της ηλεκτροδότησης των πλοίων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όσον αφορά τους νέους στόχους που θέτει η διοίκηση, αφορά την συμφωνία με μια ναυτιλιακή εταιρία για μια νέα γραμμή Κρήτης- Κυλλήνης- Ιταλίας που ωστόσο η εξέλιξή της θα εξαρτηθεί από την μελέτη βιωσιμότητας που εκπονεί το Παν/μιο Αιγαίου. Στόχος όπως είπε ο κ. Μοράντ, είναι η διακίνηση αγροτικών προίόντων της Ηλείας με εξαγωγικό προσδιορισμό σε συνδυασμό με την λειτουργία του αεροδρομίου Ανδραβίδας για κάργκο μεταφορές,  Η μελέτη αυτή θα παραδοθεί στα μέσα του 2018 οπότε θα ξεκινήσει και η εφαρμογή του νέου αυτού εγχειρήματος.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του λιμανιού, ο κ. Μοράντ  ανάφερε ακόμα ότι υλοποιείται σχέδιο ασφάλειας  ISPS στο λιμάνι της Κυλλήνης που η εφαρμογή του είναι απαραίτητη για την προσέγγιση πλοίων από το εξωτερικό, ενώ προχωρά το  έργο για την ηλεκτρική διασύνδεση από ΑΠΕ των πλοίων που πιάνουν λιμάνι. Μάλιστα η διοίκηση του Λιμενικού ταμείου έχει προσκληθεί στο λιμάνι της Σλοβενίας για την παρουσίαση της μελέτης του έργου που θα τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη της άνοιξης του 2018.

Επίσης, αναφέρθηκε σε μελέτες και έργα που υλοποιήθηκαν τη χρονιά που πέρασε, με ειδική αναφορά στην συμφωνία με την υπηρεσία φάρων για την αναδειξη του Φάρου της Καυκαλίδας.  Τέλος ο  πρόεδρος του ΔΛΤ αναφέρθηκε και στην βελτίωση των συνθηκών στην παραλία της Κυλλήνης για την προσέλκυση λουομένων, στην κατασκευή καντίνας καθώς και στην παροχή υπηρεσιών προς τα ΑμΕΑ, με στόχο το 2019 η παραλία της Κυλλήνης να πάρει Γαλάζια σημαία.

Μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε δείπνο με εξαιρετικό φαγητό. Τυχερός του φλουριού ήταν ο μικρός γιος του προέδρου της Τ.Κ Νεοχωρίου Βασίλη Τσάκου που κέρδισε ένα τάμπλετ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Γ. Κουτσούκος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κ. Νικολούτσος και οι αντιπρόεδροι Κ. Λεβέντης και Παρασεκυόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου Λ. Βαρουξής και ο αντιπρόεδρος Σ. Αντωνόπουλος, οι λιμενάρχες Κατακόλου και Κυλλήνης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γ. Λέντζας, οι αντιδήμαρχοι Ανδραβίδας- Κυλλήνης Α. Μίγκος, Χ. Παλαιολόγος, και Λ. Δημόπουλος κ.α


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος