FOLLOW US: facebook twitter

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Παραμένει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα

Ημερομηνία: 09-07-2018 | Συντάκτης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αν και η διαφορά είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή που είχε καταγραφεί στις εκλογές του 2015. Αυτό δείχνει μεγάλη έρευνα η γνωστή εταιρία ΚΑΠΑ Research και την οποία δημοσιεύει το thebest.gr.

Πάντως η διαφορά στη Δυτική Ελλάδα παραμένει στα ίδια επίπεδα που είχε καταγραφεί σε αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρίας, στο τέλος του 2017

Μάλιστα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εμφανίζονται με ενισχυμένα ποσοστά σε σχέση με πριν εφτά μήνες. Η μεγάλη έρευνα έθεσε και ερωτήματα για το πως αξιολογούν οι πολίτες τα θέματα που απασχολούν την χώρα.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί την Ελληνική κοινωνία, ενώ η πλεοψηφία εμφανίζεται απαισιόδοξη εκτιμώντας ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Το 37% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τη συμφωνία στο Eurogroup ενώ το 44% αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Θετικά και μάλλον θετικά κρίνει τη συμφωνία για το Σκοπιανό το 37%, ενώ αρνητικά και μάλλον αρνητικά το 55%. Μάλιστα το 39% θεωρεί ότι πρέπει να επικυρωθεί η συμφωνία από τη Βουλή, ενώ το 57% να μην επικυρωθεί.

Το 33% των ερωτηθέντων πιστώνει στην κυβέρνηση Τσίπρα την έξοδο από τα μνημόνια.

Να υπάρχουν κοινωνικά επιδόματα θέλει το 62% έναντι 32% που λέει όχι στα επιδόματα, αλλά το 77% θεωρεί ότι δεν πρέπει να φορολογείται η μεσαία τάξη για να υποστηρίζονται οι οικονομικά ασθενέστεροι ενώ

το συντριπτικό 90% πιστεύει ότι πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.

Σε Πανελλαδικό επίπεδο η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,5 μονάδες.

Πως ψηφίζουν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας

ΣΥΡΙΖΑ 22,5%

ΝΔ 20,8%

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 7,9%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,7%

ΚΚΕ 6,3%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1,3%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1,8%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,7%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4,6%

ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ 2,5%

ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ 25,4%

ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ 9,3%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος