FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατείται η ανάπλαση της Αγ. Σπυρίδωνος

Ημερομηνία: 08-04-2017 | Συντάκτης:

Σύσκεψη χθες στο Πολύκεντρο για τα έργα στο Δήμο Πύργου

Ξεκινά η δημιουργία Παιδικής χαράς στο Επαρχείο

Σύσκεψη για τα ώριμα έργα που έχουν υποβληθεί προς χρηματοδότηση και εκείνα που θα υποβληθούν το επόμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολύκεντρο παρουσία του Δημάρχου Πύργου Γ. Λιατσή, του αντιδημάρχου Α. Σκαρτσιάρη, του Γ.Γ. του Δήμου Χ. Αντύπα, της Δ/ντριας Τεχνικών Υπηρεσιών Σ. Γούργουρα, της Δ/ντριας Πολιτικής Προστασίας Κ. Διονυσοπούλου και του Δ/ντή Προγραμματισμού Α. Φιλιππόπουλου.

Στη διάρκεια της, εξετάστηκαν 19 έργα και μελέτες εκ των οποίων εστίασαν σε τέσσερα έργα που έχουν υποβληθεί στη δεύτερη φάση του «Μολυβιάτη» συνολικού προϋπολογισμού 1,460 εκ. ευρώ και σε δυο έργα της πρώτης φάσης ύψους 1.250 εκ. ευρώ (αγροτικές οδοποιίες) αλλά και στο έργο ανάπλασης του Αγίου Σπυρίδωνος προϋπολογισμού 150.000 ευρώ που είναι προς δημοπράτηση.

Ο κ. Λιατσής, χαρακτήρισε το έργο της διεύθυνσης προγραμματισμού του δήμου πολύ σημαντικό τονίζοντας ότι δεν έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος ενώ εξήρε τις προσπάθειες του κ. Σκαρτσιάρη στη διαχείριση των οικονομικών του δήμου. «Ο αναπληρωτής μου, βρήκε τις πιο καλές και συμφέρουσες λύσεις για το δήμο, και στην τακτοποίηση οφειλών προς πιστωτικούς οργανισμούς αλλά και στο να φύγει ο δήμος από τον κίνδυνο που είχαμε από την αρχή και είχε σχέση με την εξασφάλιση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων.

Η περικοπή των δαπανών έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις μας και συνεχίζεται. Γρήγορα η πόλη, όταν αρχίσουν να λειτουργούν αυτά τα έργα, τα οποία πιστεύω ότι θα τα πάρουν εταιρείες που θα ξέρουν καλά το αντικείμενο και θα τα δουλέψουν γρήγορα, θα αλλάξει για δεύτερη φορά. Είναι έτοιμη να υποδεχτεί χιλιάδες τουρίστες που θα αλλάξουν την οικονομική της φυσιογνωμία».

Παράλληλα, τόνισε ότι θα παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξη της πορείας των έργων αυτών, ενώ απεύθυνε έκκληση στην Περιφέρεια για συμπαράσταση, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να τακτοποιήσει άμεσα το θέμα ηλεκτροφωτισμού του δρόμου Πύργος- Άγιος Ιωάννης που παρότι υπάρχουν οι σχετικές υποδοχές δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ακόμα αναφέρθηκε στη θετική εξέλιξη λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείο, υποστηρίζοντας ότι τους λύνει τα χέρια για να δημιουργήσουν το όρχο ανταλλακτικών στα κτίρια του παλιού νοσοκομείου και πρόσθεσε ότι η οργάνωση του δήμου βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. «Είμαι ευχαριστημένος από όλες τις διευθύνσεις του δήμου.

Θα αρχίσουν παρεμβάσεις στο Μανωλοπούλειο με κατεδαφίσεις των παλαιών κτισμάτων που βρίσκονται μπροστά από το διατηρητέο νοσοκομείο, ενώ ξεκινούν και οι εργασίες τοποθέτησης οργάνων στην παιδική χαρά που θα αναπτυχθεί στο Επαρχείο, πλησίον του Αγίου Νικολάου. Πιστεύω ότι γρήγορα θα λειτουργήσει…».

Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών

Ο κ. Σκαρτσιάρης, αναφέρθηκε στο έγγραφο που απέστειλε πριν ένα μήνα ο Δήμαρχος στον Υπουργό Εσωτερικών  μέσω του οποίου ζητούσε να γίνει ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το δήμο Πύργου. «Πληροφορηθήκαμε ότι μετά και το έγγραφο μας, το θέμα έχει εισαχτεί σε νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή.

Πιστεύουμε ότι θα ψηφιστεί και όπως πληροφορούμαστε, θα ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και των δημοτών του Πύργου σε 24 μηνιαίες ή και περισσότερες δόσεις. Θα δούμε το τελικό κείμενο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος