FOLLOW US: facebook twitter

Δημήτρης Ρογγίτης: Έφερε το «ασημένιο» στην Ηλεία!

Ημερομηνία: 29-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τον γυναικείο αθλητισμό απέσπασε ο Δημήτρης Ρογγίτης από την Ανδραβίδα στο διαγωνισμό της IAAF

Το δεύτερο βραβείο κατάφερε τελικώς να φέρει στην Ηλεία, ο 18χρονος  καλλιτέχνης- αθλητής Δημήτρης Ρογγίτης από την Ανδραβίδα που πρόσφατα έλαβε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, της IAAF, με ένα έργο ζωγραφικής στο θεματικό πεδίο του γυναικείου αθλητισμού! Μάλιστα ήταν ο μοναδικός Έλληνας
που είχε προκριθεί στην κορυφαία πεντάδα με το έργο του όπως ανακοινώθηκε και στο επίσημο site της European athletics  όπου γινόταν και ανοιχτή ψηφοφορία μέσω fb με like στο διαγωνισμό. Το έργο του νεαρού Έλληνα είναι εμπνευσμένο από την μορφή και την αθλητική προσωπικότητα της Κατερίνας Στεφανίδη. Ο Δημήτρης είναι και ο ίδιος αθλητής στίβου πέρα από το ταλέντο του στη ζωγραφική, αλλά και φοιτητής πλέον του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Το έργο  του Δημήτρη Ρογγίτη,  εμπνευσμένο από την μεγάλη αθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη, που του έδωσε το β΄ βραβείο στον διαγωνισμό ζωγραφικής της IAAF.

Για την πολύ σημαντική αυτή ευρωπαϊκή διάκριση, ο ίδιος ο Δημήτρης Ρογγίτης που φιλοδοξεί να φέρει την πρωτιά στον επόμενο διαγωνισμό που θα γίνει σε δύο χρόνια, με ανάρτησή του στο fb ευχαριστεί όλους όσους τον στήριξαν στο διαγωνισμό, άφησε όμως αιχμές για το.. αδιάβλητο της διαδικασίας και τον αθέμιτο ανταγωνισμό γράφοντας:

«Ο διαγωνισμός του European Athletics έχει ήδη λήξει και γι’ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την μεγάλη υποστήριξη που μου δείξατε!! Τελικά κατατάχτηκα δεύτερος ανάμεσα σε όλα αυτά τα υπέροχα έργα και είμαι πολύ ικανοποιημένος!!

Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να κρύψω ότι κάποιοι διαγωνιζόμενοι προχώρησαν σε αθέμιτους τρόπους για να κερδίσουν και από την πλευρά της, η ομοσπονδία δεν έπραξε κατάλληλα. Συνεχίζουμε λοιπόν, με νέους στόχους και φιλοδοξίες για την καινούργια χρονιά. Στην ζωγραφική αλλά και στην ζωή δεν υπάρχει κανένα όριο.

Τα όρια είναι μονάχα συμβάσεις, που περιμένουν να ξεπεραστούν από κάποιον. Τώρα καταλαβαίνω πως η ζωή μου εκτείνεται πολύ πέρα από τους περιορισμούς μου…»

Μιλώντας στο patrasevents επισήμανε ακόμα ότι  «Ασχολήθηκα με τον διαγωνισμό αφότου “ξεμπέρδεψα” με τις σχολικές μου υποχρεώσεις» τονίζει και προσθέτει: «Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με υποστήριξαν και ιδιαίτερα την καθηγήτρια μου στο ελεύθερο σχέδιο Αικατερίνη Ανδρέου, που με έμαθε ότι πρέπει να κάνω αυτό που δεν μπορώ να κάνω».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος