FOLLOW US: facebook twitter

Δεν χρειάζεσαι budget, χρειάζεσαι φαντασία!: Βάλτε τη δική σας πινελιά στο εξοχικό σας για το καλοκαίρι

Ημερομηνία: 11-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Δεν χρειάζεσαι budget, χρειάζεσαι φαντασία! Το εξοχικό αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για diy κατασκευές με πρώτες ύλες από την παραλία και ευτελή υλικά που μετατρέπονται σε design pieces.

Το Coffee Table

Αυτά τα ξύλινα έπιπλα χρησιμοποιούνται αρχικά για να μεταφέρονται τα μεγάλα καλώδια και σωλήνες και στο τέλος καταλήγουν στις χωματερές! Με λίγη αγάπη και προσπάθεια μετατρέπονται σε θεαματικά coffee tables! Η διαδικασία θα περιλάμβανε κανονικά ξύσιμο, γυάλισμα και βάψιμο με πινέλο! Επειδή όμως μιλάμε για εξοχικό θα σου προτείνω να προμηθευτείς ένα multi-tasking σπρέι που βάφει όλες τις επιφάνειες για να το «ανακαινίσεις» μέσα σε λίγα λεπτά! Μπορείς να προσθέσεις και ροδάκια για να το κινείς στο χώρο.

Ο καναπές παλέτα

Η αγαπημένη παλέτα είναι το πιο κοινό υλικό για DIY έπιππλα! Στο εξοχικό, συνδυάζεται με το παλιό στρώμα του κρεβατιού και μαξιλάρες και μετατρέπεται σε καναπέ. Χρησιμοποίησε δύο ή τρεις στρώσεις από παλέτες, ανάλογα με το πόσο ψηλό θέλεις να το φτιάξεις! Τέλος, αν σε χτυπάει ο ήλιος φτιάξε μια προσωρινή τέντα με ένα λευκό σεντόνι και κλαδιά για υποστυλώματα.

Κεφαλάρι από τάβλες

Μην ξοδέψεις χρήματα για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ύπνου! Επένδυσε σε ένα καλό στρώμα και φτιάξε μόνη σου το κεφαλάρι από απλές, ακατέργαστες τάβλες που μπορείς να διακοσμήσεις με φαναράκια, καρτ ποστάλ, ακόμα και μικρά ράφια. Μπορείς μάλιστα να τις βάψεις και αυτές με σπρέι, όπως τα coffee table για να υπάρχει μια χρωματικά αρμονία.

Δέσε τα σκαμπό

Ο πιο κομψός τρόπος για να «μετακομίσεις» τα παλιά σου σκαμπό στο εξοχικό είναι επενδύοντας την επιφάνεια τους με σκοινί. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις αρκετά μέτρα από ναυτικό σκοινί και στη συνέχεια να το κολλήσεις με κόλλα σιλικόνης. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες προσθέτουν μια navy πινελιά στο χώρο και υπογραμμίζουν με έμφαση το beach culture του εξοχικού.

Βαλίτσα για κομοδίνο

Οι παλιές οικογενειακές οικογενειακές βαλίτσες που καταλαμβάνουν χώρο στο πατάρι του σπιτιού μετατρέπονται σε κομοδίνα και συνοδεύουν το κρεβάτι σου σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Μπορείς να τις κρατήσεις όπως έχουν αλλά αν θέλεις να φέρεις τη λευκή αρμονία στο εξοχικό (ήτοι τη must τάση της σεζόν) μπορείς να τις βάψεις και λευκές.

Ντουλάπι – Μαυροπίνακας

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ανακαινίσεις ένα παλιό έπιπλο και να το φέρεις στη δεκαετία μας, είναι βάφοντας το με την ειδική μπογιά μαυροπίνακα. Με τον τρόπο αυτό θα «σβήσεις» τις τυχόν ατέλειες και φθορές που έχει προκαλέσει ο χρόνος και βέβαια θα του δώσεις διπλό ρόλο, αφού εκτός από αποθηκευτική μονάδα θα λειτουργεί και ως  «πίνακας ιδεών».

Καφάσια για ράφια

Ο χώρος του μπάνιου υστερεί συνήθως σε αποθηκευτικούς χώρους, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στα εξοχικά ειδικά όταν έχεις καλεσμένους για τις διακοπές. Πολλαπλασίασε την αποθηκευτική ικανότητα του και εκμεταλλεύσου κάθε τοίχο! Χρησιμοποίησε καφάσια για να τοποθετείς τις πετσέτες και τα καλλυντικά σου, ανακύκλωσε παλιά βάζα για οργανώνεις τα απαραίτητα και τοποθέτησε γάντζους σε μια παλέτα για να μπορεί ο καθένας να κρεμάει το μπουρνούζι του.

Διάβασε επίσης:

Παντζούρι για τα καρτ ποστάλ

Ανήκεις κι εσύ σε εκείνες της ρομαντικές που δεν μπορούν να αποχωριστούν καρτ ποστάλ, ευχετήριες κάρτες, γράμματα και love notes; Σου έχω τον πιο κομψό τρόπο για να τα οργανώσεις, χωρίς να τα καταχωνιάσεις στα άδυτα της βιβλιοθήκης. Ένα παλιό παντζούρι αποκτά ρόλο αναλογίου και σου επιτρέπει να τα βλέπεις καθημερινά αλλά και να τα ταξινομείς με τη σειρά που θέλεις.

Η καρέκλα καφενείου, αλλιώς

Η αποστολή είναι απλή: χρειάζεσαι ένα έπιπλο για να κρεμάς την πετσέτα και να τοποθετείς τα απαραίτητα του μπάνιου! Η λύση είναι ακόμα πιο απλή αλλά απαιτεί πολύ φαντασία! Η πλάτη από την καρέκλα της ταβέρνας βιδώνεται στον τοίχο και αποκτά δεύτερη ζωή ως κρεμάστρα.

Η σκάλα – παπουτσοθήκη

Η ζωή στο νησί δεν επιδέχεται ψηλοτάκουνα! Εάν όμως δεν μπορείς να ζήσεις μακριά τους και ψάχνεις ένα κομψό τρόπο να τα αποθηκεύσεις, σου έχουμε τη λύση της σκάλας! Είναι ιδανική για κάθε παπούτσι με τακούνι και μπορεί να εξελιχθεί στην πιο κομψή «βιτρίνα» για τη συλλογή σου.

Αφρόξυλα παντού

Κάθε διακοσμητικό στο σπίτι μπορεί να αποκτήσει καλοκαιρινό χαρακτήρα αν ντυθεί με τα σωστά υλικά! Τα αφρόξυλα που βρίσκεις στην παραλία είναι  η πιο ωραία λύση για φωτιστικά και κορνίζες, Μπορείς πολύ απλά και εύκολα να τα κολλήσεις χρησιμοποιώντας κόλλα σιλικόνης που γίνεται αόρατη μετά από λίγα λεπτά, συγχωρώντας λάθη και κακοτεχνίες.

To The Beach

Για το τέλος θέλουμε να μοιραστούμε αυτή τη φωτογραφία από το σπίτι του designer Γιώργου Καράμπελα στη Σκύρο. Η ξύλινη πινακίδα που κρέμεται σε ένα από τα δέντρα της βεράντας με την ένδειξη «To The Beach» είναι από τα πιο ωραία και συνάμα απλά πράγματα που είδαμε φέτος στο καλοκαίρι και θέλουμε να τα εφαρμόσουμε επειγόντως και στο δικό μας.

 

Πηγή missbloom.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος