FOLLOW US: facebook twitter

«Δεν υπάρχει πλανήτης Β’» – Έκκληση Μακρόν για την προστασία του περιβάλλοντος

Ημερομηνία: 26-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Δεν υπάρχει πλανήτης Β» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου αναφερόμενος στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα να προσφέρουμε στα παιδιά μας «έναν πλανήτη όπου θα μπορούμε να κατοικούμε ακόμη σε 25 χρόνια».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας σημείωσε ότι «σκοτώνουμε» τον πλανήτη, μολύνοντας τους ωκεανούς, μην κάνοντας τίποτα για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και καταστρέφοντας τη βιοποικιλότητα.

Επιπλέον, ο Μακρόν είπε ότι οι χώρες πρέπει να βρουν μια ομαλή μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Σημείωσε δε ότι είναι πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ, κάποια στιγμή, θα ενταχθούν στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Θερμή υποδοχή για τον Εμανουέλ Μακρόν στο αμερικανικό Κογκρέσο. Την «ειδική σχέση» Παρισιού- Ουάσιγκτον εξήρε ο Γάλλος πρόεδρος

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές και βουλευτές του Κογκρέσου στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, χειροκροτώντας τον και επευφημώντας τον όρθιοι για τουλάχιστον 3 λεπτά μόλις εισήλθε στην αίθουσα, προτού ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ξεκινήσει να εκφωνεί την πολυαναμενόμενη ομιλία του με επίκεντρο την αμερικανο-γαλλική φιλία.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας ημέρας της επίσημης επίσκεψής του Γάλλου προέδρου στις ΗΠΑ, ο Εμανουέλ Μακρόν στοχεύει με την ομιλία του ενώπιον του αμερικανικού κογκρέσου να παρουσιάσει στους Αμερικανούς το όραμά του για τον κόσμο, έπειτα από μια ημέρα περίπλοκων συνομιλιών με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Γαλλίας επισήμανε ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν μαζί τις διεθνείς προκλήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι Ουάσιγκτον και Παρίσι έχουν μια «πολύ ειδική σχέση».

Επιπλέον, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους είπε ενώπιον των Αμερικανών κοινοβουλευτικών ότι η Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν έναν άθραυστο δεσμό που βασίζεται στις δημοκρατικές αξίες και μπορούν να εργαστούν από κοινού για να οικοδομήσουν την παγκόσμια τάξη του 21ου αιώνα.

Επίσης, ο Εμανουέλ Μακρόν αποδοκίμασε τον εθνικισμό, ενώ υπογράμμισε ότι μπορούμε να επιλέξουμε τον απομονωτισμό αλλά το να κλείσουμε την πόρτα στον κόσμο δεν θα σταματήσει την εξέλιξη της υφηλίου.

Εξάλλου, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, η στιγμή είναι κρίσιμη και πρέπει να δράσουμε μαζί για να προστατεύσουμε τους διεθνείς θεσμούς όπως τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα καταστρέψει τις θέσεις εργασίας κι ότι η μεσαία τάξη θα καταβάλει το αντίτιμο για αυτό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν στηλίτευσε τον εθνικισμό στην ομιλία του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου

Ο Εμανουέλ Μακρόν στηλίτευσε σήμερα ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου τις τάσεις «εθνικισμού και απομονωτισμού» και ζήτησε από τις ΗΠΑ να επανεφεύρουν την «πολυπολιτισμικότητα», προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των γερουσιαστών και βουλευτών.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας προέτρεψε τις ΗΠΑ να απορρίψουν τον εθνικισμό και να παραμείνουν δεσμευμένες στα παγκόσμια ιδεώδη της συνεργασίας ενώπιον της τρομοκρατίας και άλλων προκλήσεων, υπογραμμίζοντας ότι οι χώρες μπορούν να διατηρήσουν τις ταυτότητές τους.

«Δεν συμμερίζομαι τη λατρεία για νέες ισχυρότερες εξουσίες, την εγκατάλειψη της ελευθερίας και την ψευδαίσθηση του εθνικισμού» είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους στην κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.

«Μπορούμε να επιλέξουμε τον απομονωτισμό, την απόσυρση και τον εθνικισμό, αυτή είναι μια επιλογή. Μπορούν να είναι δελεαστικά για εμάς ως μια προσωρινή θεραπεία για όλους τους φόβους. Αλλά το να κλείνουμε την πόρτα στον κόσμο, δεν θα σταματήσει την εξέλιξη του κόσμου» συμπλήρωσε.

Το Παρίσι δεν θα αποχωρήσει από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Η Γαλλία δεν θα αποχωρήσει από τη διεθνή συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης (JCPOA) δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.

“Η Γαλλία δεν θα αποχωρήσει από τη JCPOA, επειδή την υπογράψαμε”, δήλωσε ο Μακρόν τονίζοντας ωστόσο την πρόθεση του Παρισιού να εργαστεί για μια καλύτερη συμφωνία.

“Μπορούμε να εργαστούμε για μια πιο ολοκληρωμένη συμφωνία”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας επίσης ότι: “To Ιράν δεν θα πρέπει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα”.

Πηγή: amna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος