FOLLOW US: facebook twitter

Δεν κάνουν πίσω στην αξιολόγηση: Στελέχη της ΑΔΕΔΥ στον Πύργο για ενημέρωση

Ημερομηνία: 09-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Δεν κάνουν πίσω οι δημόσιοι υπάλληλοι στο θέμα της αξιολόγησης και ακολουθούν με μαζική συμμετοχή την ΑΔΕΔΥ στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει. Την Παρασκευή βρέθηκαν στον Πύργο οι εκπρόσωποι της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης και Ανδρέας Σουρούνης. Επισκέφθηκαν συναδέλφους τους δημοσίους υπαλλήλους στους εργασιακούς τους χώρους και συνομίλησαν μαζί τους για το «καυτό» θέμα. Το μεσημέρι προήδρευσαν σε ενημερωτική συνάντηση στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας παρουσία δεκάδων δημοσίων υπαλλήλων

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης μιλώντας για τις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων επισήμανε μεταξύ άλλων πως « Η αξιολόγηση, στην οποία αντιστάθηκε η μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στο δημόσιο και συνεχίζουν να αντιστέκονται, εντάσσεται σε μια γενικότερη πολιτική, που θέλει να μειώσει το δημόσιο και να είναι μικρό και ευέλικτο για τους εργαζόμενους και τα πλατιά κοινωνικά στρώματα, αλλά μεγάλο και γενναιόδωρο για την επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 85% συμμετείχε στην απεργία – αποχή στο δημόσιο.

Η κα Γεροβασίλη, με την εκβιαστική ρύθμιση που ψήφισε στη Βουλή, θα υποχρέωνε τους εργαζόμενους να συμπληρώσουν φύλλα αξιολόγησης, αλλά οι εργαζόμενοι δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν συναίνεσαν στον εκβιασμό και στην προσπάθεια υποταγής. Υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπειά τους, τα εργασιακά τους δικαιώματα και το δικαίωμα να απεργούν και συμμετέχουν στην απεργία – αποχή. Είναι μια αξιολόγηση – παρωδία που συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη. Καθηλώνονται μισθολογικά ή οδηγούνται στον μισθολογικό υποβιβασμό οι υπάλληλοι που θα κριθούν ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια, γενικόλογα και ασαφή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των δημοσίων υπαλλήλων στον αγώνα που κάνουν να υπερασπίσουν τις δημόσιες υπηρεσίες και να ανατρέψουν την αντεργατική πολιτική της εκποίησης του δημόσιου πλούτου. Ως ΑΔΕΔΥ προτείναμε ολοκληρωμένο πλαίσιο αξιολόγησης που θα στηρίζει τα κοινωνικά αγαθά και θα στελεχώνει το Δημόσιο με το αναγκαίο προσωπικό» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Ανδρέας Σουρούνης από την πλευρά του ανέφερε πως «… η κυβέρνηση με τροπολογία της προσπάθησε με διάφορα μηνύματα και υπόγειες απειλές να σπάσει την απεργία-αποχή. Είναι μια τροπολογία που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή της πρώτης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης Καραμανλή και τον υπουργό Εργασίας Λάσκαρη, με τον νόμο για την ανταπεργία (λοκάουτ).

Τέτοια τροπολογία έφερε η κυβέρνηση και δημιούργησε πρόβλημα ακόμα και σε αυτούς που θεωρούσαν ότι αγώνας μας, είναι τραβηγμένος και έχει αντικυβερνητική στόχευση. Είναι μια αξιολόγηση παρωδία. Δεν μετράει σε καμία εξέλιξη και στη μεθοδολογία της έχει μια στοχοθεσία βγαλμένη από τα εργαλεία του ιδιωτικού τομέα και όχι με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και των κοινωνικών αναγκών,  τηνυπεράσπιση του περιβάλλοντος  και όλα αυτά με τα οποία ο δημόσιος τομέας οφείλει να ασχολείται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σουρούνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος