FOLLOW US: facebook twitter

Δεν δίνει λύση το ΥΠΑΑΤ για την ένταξη των Ηλείων επιλαχόντων νέων αγροτών

Ημερομηνία: 09-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Ερώτηση Γιάννη Κουτσούκου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου με θέμα  «Δεν δίνει λύση το ΥΠΑΑΤ για την ένταξη των επιλαχόντων νέων αγροτών της Ηλείας στο μέτρο 6.1 του Π.Α.Α.», κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Γιάννης Κουτσούκος αναφέροντας τα παρακάτω:

«Κύριε Υπουργέ,

Με την από 14-7-17 Ερώτησή μου, σας έθεσα το θέμα του μεγάλου αριθμού των νέων αγροτών του Ν. Ηλείας που δεν επιλέχθηκαν στο μέτρο 6.1. του Π.Α.Α. για την ενίσχυση των Νέων Αγροτών.

Παρέθεσα μάλιστα, στοιχεία με  τα οποία τεκμηρίωσα ότι ο αριθμός των επιλαχόντων στο Ν. Ηλείας είναι πολύ μεγάλος, ποσοστιαία ο μεγαλύτερος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παρότι τα ερωτήματά μου ήταν πολύ συγκεκριμένα για το πώς θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι επιλαχόντες και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, η απάντησή σας (Αρ. Πρωτ.: 583/25-9-2017), όχι μόνο δεν είναι συγκεκριμένη, το αντίθετο μάλιστα. Μας ενημερώνει επί της ουσίας ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, καθώς ακόμα και η υπερδέσμευση του 10% στο σύνολο του προγράμματος δεν θα κατανεμηθεί διορθωτικά των αρχικών πιστώσεων με βάση τα αιτήματα, αλλά σε μεγάλο βαθμό έχει ήδη  καλυφθεί από την υπόσχεση του Πρωθυπουργού για ένταξη όλων των επιλαχόντων της Δυτικής Μακεδονίας και τις συμπληρωματικές προκηρύξεις πέντε Περιφερειών.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Τι θα πράξετε ώστε να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις των 150 Ηλείων επιλαχόντων του μέτρου 6.1. του Π.Α.Α. για την ενίσχυση των νέων αγροτών.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος