FOLLOW US: facebook twitter

Ημερίδα αύριο στο ΤΕΙ για την Ημέρα της Γυναίκας

Ημερομηνία: 07-03-2017 | Συντάκτης:

kinhtopoihsh-gia-mera-gynaikas-3_1

«Δεν γεννιόμαστε, γινόμαστε γυναίκες»

Με πρωτοβουλία φοιτητριών και καθηγητριών του ΔΟΕΠ&ΤΜ σε συνεργασία με Περιφέρεια και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Δήμο Πύργου

«Δεν γεννιόμαστε, γινόμαστε γυναίκες» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης-ημερίδας που διοργανώνεται αύριο τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Γυναίκας, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πύργου, με πρωτοβουλία των φοιτητριών και των καθηγητριών του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων ΔΟΕΠ & ΤΜ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και τον δήμο Πύργου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνουν ομιλίες από σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και ειδικούς επιστήμονες, θα προβληθούν video, ενώ θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση και χορευτικό από τους «Μωραΐτες».

tei-foitites-imerida-mera-gunaikas

Η καθηγήτρια του τμήματος και συντονίστρια της εκδήλωσης, Γιώτα Μιχαλοπούλου, τόνισε ότι αφορμή είναι η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας και συνδετικός κρίκος οι σπουδάστριες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο δήμος Πύργου και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

«Όλοι μαζί γίναμε ένα για να αναδείξουμε τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και να εκφραστούμε με πλήθος δράσεων μέσα από τη συνεργασία των παιδιών», τόνισε η κα Μιχαλοπούλου.

Η φοιτήτρια Αλεξάνδρα Καρακαλίδου εξήρε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση και επισήμανε το ενδιαφέρον των σπουδαστριών να βοηθήσουν στις δραστηριότητες της εκδήλωσης. Η Γεωργία Μένεγα, ομιλήτρια στην εκδήλωση, τόνισε ότι είναι μια αφορμή για να συμβάλουν στο να δραστηριοποιηθεί το ΤΕΙ, καθώς έχει γίνει αρκετή εθελοντική και προσωπική δουλειά από τους συντελεστές της εκδήλωσης.

tei-foitites-imerida-mera-gunaikas-2

Η φοιτήτρια Αναστασία Καλογεροπούλου, δήλωσε ότι «γίνεται για πρώτη φορά προσπάθεια να φανεί το τμήμα και να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας. Είναι μια εκδήλωση τόσο εορταστική όσο και ενημερωτική». Η σπουδάστρια Παναγιώτα Μαλάσι, αναφέρθηκε στο θεατρικό που θα γίνει, και σημείωσε ότι μέσα από αυτό στόχος είναι να αποτυπωθεί η καθημερινότητα της γυναίκας σε όλες τις πτυχές της.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η έναρξη της ημερίδας θα γίνει από τη φοιτήτρια Αλεξάνδρα Καρακαλίδου και στη συνέχεια η Εύη Βεργοπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Οικονομολόγος θα αναπτύξει το θέμα «Ο Διαρκής Αγώνας διεκδίκησης των γυναικείων δικαιωμάτων».

Θα ακολουθήσει προβολή καμπάνιας ενάντια στην κακοποίηση της γυναίκας «Μίλα με τα χέρια» από τις φοιτήτριες του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ Βασιλική Νικολουδάκη, Κων/να Πυλιώτη, Ρεγκιάνα Μπλόκου.

Η φοιτήτρια του τμήματος Γεωργία Μένεγα θα μιλήσει για το ρόλο της γυναίκας στη διαφήμιση και στη συνέχεια θα προβληθεί βίντεο για το σεξισμό.

Ακολούθως η Αναστασία Καλογεροπούλου, φοιτήτρια του τμήματος θα μιλήσει με θέμα «Γυναίκα και εγκυμοσύνη» ενώ ο Τάκης Γεωργακόπουλος Ψυχολόγος και η Αλίκη Σχίζα Κοινωνική Λειτουργός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Πύργου θα ενημερώσουν για την έμφυλη βία.

Αμέσως μετά θα προβληθεί βίντεο «Η Γυναίκα Εντός και Εκτός» από τον Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, Εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και βίντεο «Ο καθρέφτης των Γυναικών» από τη Ζωή Στεφανάτου, φοιτήτρια τμήματος.

Ακολουθεί το θεατρικό δρώμενο «1+1+1+1=1»  από τους φοιτητές Παύλο Γκόρδη, Αναστασία Καλογεροπούλου, Αλεξάνδρα Καρακαλίδου, Παναγιώτα Μαλάσι και Χριστίνα Τζαφέι, και χορευτικό από το Σύλλογο Κρητικών Ν. Ηλείας σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο «Μωραίτες».

Στο χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας από τις φοιτήτριες του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ Μαρία Κοτσιρά και Νίκη Θανοπούλου.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από την Μαρία Βίγλη, Ακαδημαϊκό Υπότροφο τμήματος ΔΟΕΠΤΜ ενώ το συντονισμό και την Επιστημονική επιμέλεια έχει η Παναγιώτα Μιχαλοπούλου, Ακαδημαϊκός Υπότροφος τμήματος ΔΟΕΠΤΜ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος