FOLLOW US: facebook twitter

Δενδροφύτευση στην Τ.Κ Ωλένης

Ημερομηνία: 22-03-2018 | Συντάκτης:

Την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, γιόρτασαν με το δικό τους τρόπο, δηλαδή εμπράκτως, στην Τ.Κ Ωλένης, με καθαρισμούς και δενδροφυτεύσεις στην είσοδο του χωριού. «Υπεύθυνοι» της δράσης, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Ωλένη», μαθητές και δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου Ωλένης και του νηπιαγωγείου, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πύργου και τον δασάρχη κ. Παναγιώτη Λάττα, καθώς και τον Πρόεδρο της κοινότητας κ. Λύσανδρο Παπανδρόπουλο.

Μαζί τους και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Αγγελική Δημητρακάκη.  Αρκετοί ήταν και οι εθελοντές κάτοικοι της κοινότητας που με τα μηχανήματά τους, τρακτέρ και χορτοκοπτικά καθάρισαν χόρτα αλλά και το χώρο γύρω από τα δέντρα που είχαν φυτευτεί σε προηγούμενες δράσεις.

Το ραντεβού είχε δοθεί στις 9 το πρωί στο κοινοτικό κατάστημα, όπου μικροί και μεγάλοι με κατάλληλα ρούχα και τα απαραίτητα εργαλεία, άρχισαν τις εργασίες και με πολύ κέφι το φύτεμα μικρών δενδριλίων – κυπαρισσάκια – που παραχώρησε το Δασαρχείο Πύργου. Όπως τόνισαν ο δασάρχης, η κ. Δημητρακάκη και ο πρόεδρος της κοινότητας Ωλένης «στόχος με την δράση αυτή είναι να εμφυτεύσουμε το σπέρμα της προστασίας των φυσικών δασικών οικοσυστημάτων στα παιδιά μας. Η σημερινή ημέρα είναι μια προτροπή σε αυτό εδώ,  στην Τοπική Κοινότητα Ώλενας μαζί με το Πολιτιστικό Σύλλογο και το Δημοτικό Σχολείο της !»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος