FOLLOW US: facebook twitter

Δεκάδες στρέμματα στάχτη λόγω απροσεξίας-Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς εξ αμελείας

Ημερομηνία: 19-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Αρκετά δύσκολο ήταν το τριήμερο που πέρασε στην Ηλεία λόγω των πολλών μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές. Πέραν της πυρκαγιάς το βράδυ του Σαββάτου στην Πηνεία (διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ), υπήρξαν αρκετές ακόμα. Στις κυριότερες εξ αυτών την Παρασκευή στη Χαριά δήμου Πύργου, όπου κάηκαν 30 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, το Σάββατο στους Αγ. Απόστολους δήμου Πύργου όπου κάηκαν 48 στρέμματα (40 δασική και 8 αγροτική έκταση), στη Μιράκα (δέκα στρέμματα) και στα Άσπρα Σπίτια του δήμου Αρχ. Ολυμπίας. Ακόμα υπήρξαν πυρκαγιές μικρότερης έκτασης σε Καλλίκωμο, Τρυπητή, Ράχες, Πράσινο, Κάτω Στρέφι και Καρυά.

Στους Αγ. Αποστόλους

Η μέρα του Σαββάτου ξημέρωσε για την Ηλεία με θυελλώδεις νοτιάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας ετεροδημότης έβαλε φωτιά να κάψει λιόκλαρα, όταν οι φλόγες λόγω των ανέμων πέρασαν σε δασική έκταση και η πυρκαγιά γρήγορα έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Με 12 οχήματα και 36 πυροσβέστες για ώρες γίνονταν προσπάθειες κατάσβεσης. Οι δυνάμεις έφτασαν από όλη την Ηλεία, την Αχαΐα (Πάτρα – ΒΙΠΕ – Αίγιο), την Αιτωλοακαρνανία (Ναύπακτο – Αγρίνιο – Μεσολόγγι).

Επικεφαλής του συντονισμού του έργου κατάσβεσης ήταν ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος Γιάννης Πετρούτσος και αργότερα ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Πύραρχος Γιάννης Καραμαλίκης. Στο έργο της Πυροσβεστικής συνέδραμαν μηχανήματα και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Το Σάββατο Ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τους ημεδαπούς Α.Ρ. του Γ. 68 ετών, ο Π.Α. του Α. 34 ετών και ο Γ.Β. του Β. 70 ετών, ως υπαίτιους πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Αγίων Αποστόλων του Δήμου Πύργου, στα Άσπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αντίστοιχα. Χθες το πρωί οδηγήθηκαν  στον Εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες, όπου ορίστηκε δικάσιμος για σήμερα στη μια το μεσημέρι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος