FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Στην τελική ευθεία για την Tελετή Αφής

Ημερομηνία: 19-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Κάλεσμα προς τους μαθητές και τους νέους της Ηλείας να παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιόνγκτσανγκ 2018» απευθύνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Δεββές.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δεββές αναφέρει ότι «τα παιδιά και οι νέοι ήταν πάντα οι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού Κινήματος και είναι σημαντικό, με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις, να δώσουν τον δικό τους τόνο σ’ αυτό τον ιδιαίτερης αξίας θεσμό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα αποτελεί ένα παγκόσμιο και πανανθρώπινο σύμβολο που πρέπει διαρκώς να εμπνέει τους νέους όλου του κόσμου, επειδή αυτοί αποτελούν το μέλλον της ανθρωπότητας.

Καλούμε λοιπόν τους νέους του τόπου μας, που αποτελούν κατά κάποιον τρόπο θεματοφύλακες των αξιών και των ιδεωδών που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, να αφουγκραστούν τα μηνύματα του Ολυμπισμού και να μετάσχουν στις εκδηλώσεις για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Ιδίως στην εποχή που διανύουμε, με τις μεγάλες προκλήσεις, τις εντάσεις, τη βία και τα αδιέξοδα στην παγκόσμια Ειρήνη, οι νέοι πρέπει να εμπνέονται από τα μηνύματα του Ολυμπισμού για την παγίωση της συνεργασίας και της συναδέλφωσης των λαών».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την παραμονή της Tελετής Αφής, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την συμβολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, ενώ θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

«Πυρετός» προετοιμασιών

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από την δημοτική αρχή οι εργασίες ευπρεπισμού της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας, ενόψει της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Συνεργεία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, υπό τις οδηγίες του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιώργου Γεωργακόπουλου, βρίσκονται «επί ποδός»για τον καλλωπισμό των κοινόχρηστων χώρων, τόσο σε κεντρικά σημεία της πόλης όσο και στην είσοδό της.

Μαζί με το εργατικό δυναμικό, ολόκληρος ο «στόλος» των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου έχει κινητοποιηθεί εδώ και αρκετές ημέρες, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Υπάρχει ο ανάλογος σχεδιασμός και έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τις μέρες που στην πόλη θα βρίσκονται οι επισκέπτες για την Τελετή Αφής, όλα να είναι υποδειγματικά και αντάξια της παγκόσμιας διάστασης που κατέχει το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος