FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: «Με άρωμα Ιταλίας, άρωμα Μ. Ελλάδας»

Ημερομηνία: 02-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Στα πλαίσια των σχέσεων που έχει αναπτύξει η Αρχαία Ολυμπία με τη Νάπολη της Κ. Ιταλίας και την ευρύτερη περιοχή συμφωνήθηκε μεταξύ των ομώνυμων Δήμων να επισκεφθεί μια αντιπροσωπία – 40 περίπου- μαθητών δύο Εκπαιδευτηρίων της Νάπολης, του Istituto Superiore Guglielmo Marconi και του Liceo Scientifico – Linguistico Statale την Αρχαία Ολυμπία ( 30/4- 3/5).

Πράγματι, σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου, μαθητές των δύο εκπαιδευτηρίων, με υπεύθυνο τον κ. Enzo Dago, θα μας παρουσιάσουν μουσικά και θεατρικά δρώμενα σε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ήμερης παραμονής των Ιταλών :

30 Απριλίου : Άφιξη αντιπροσωπείας Ιταλών στην Αρχαία Ολυμπία.

1 Μαΐου : Πρόβες για την εκδήλωση και Επίσκεψη στον αύλειο χώρο του παλαιού Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας όπου θα έχουν την τύχη να απολαύσουν παραδοσιακή μουσική από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, με αφορμή τη γιορτή για την Πρωτομαγιά.

2 Μαΐου : (Πρωί Τετάρτης : Συνέντευξη Τύπου η οποία θα παραχωρηθεί από Εκπροσώπους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, της Δ/νσης Β’/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας και της Ιταλικής αποστολής. – Δεν έχει επιβεβαιωθεί )

Απόγευμα Τετάρτης : Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση η οποία θα ξεκινήσει με μια «εναλλακτική» παρέλαση από την κεντρική οδό της Αρχ. Ολυμπίας, την Πραξιτέλους Κονδύλη, και θα κορυφωθεί  στον αύλειο χώρο του παλαιού Δημαρχείου της Αρχ. Ολυμπίας με τραγούδι, ποίηση και θέατρο από τους γείτονες Ιταλούς. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με καλλιτεχνικά δρώμενα και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, το συντονισμό των οποίων έχει αναλάβει η Δ/νση Β’/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας, με το Διευθυντή της, κ. Δημητρέλλο Βασίλειο και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, κα Τίτα Τερζή.

3 Μαΐου : Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στα Μουσεία της Αρχαίας Ολυμπίας. Ακολουθούν αποχαιρετισμός και ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Επιστροφή αντιπροσωπίας στη Νάπολη.

Υπεύθυνη από πλευράς Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην όλη διοργάνωση : Δημοτική Σύμβουλος, Ρόη Αντωνοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος