FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Σε δοκιμαστική λειτουργία η αφαλάτωση

Ημερομηνία: 22-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ένα μεγάλο έργο που θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα της ποιότητας του νερού τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Τα συστήματα αφαλάτωσης που εγκαταστάθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα διυλιστήρια Κρέστενας και Σκιλλουντίας – Γρύλλου, θα δοκιμαστούν από τους τεχνικούς ώστε να φανεί η αποτελεσματικότητά τους, προσφέροντας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ποιοτικό νερό χωρίς τις επιβαρύνσεις από άλατα όπως το ασβέστιο .

Μιλώντας για το θέμα ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος ανέφερε πως «… ξεκίνησε η λειτουργία στα δύο διυλιστήρια Κρέστενας και Σκιλλουντίας – Γρύλλου του συστήματος αφαλάτωσης. Είμαστε ικανοποιημένοι όλοι και έχουμε μπει στο στάδιο της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης για την καλύτερη χρήση, γιατί μιλάμε για εργοστάσιο.

Η λειτουργία του έργου ξεκίνησε σε δοκιμαστική φάση προκειμένου να εκπαιδευτεί το προσωπικό μας. Η σύμβαση προβλέπει την εκπαίδευση του προσωπικού στο διάστημα των πέντε μηνών αφού πρόκειται για εργοστάσιο μέσα με λεπτά μηχανήματα που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και πάρα πολλές παραμέτρους και ότι περιέχει η ανάλυση ενός νερού» είπε ο κ. Μπαλιούκος.

Τα νερά στον υδροφόρο ορίζοντα μετά τις πυρκαγιές του 2007 έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά με άλατα και αυτή η κίνηση ήταν επιβεβλημένη ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος