FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Προχωρούν σημαντικά έργα οδοποιίας

Ημερομηνία: 17-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

raxes-dromos

Έργα οδοποιίας που αποτελούν για χρόνια «αγκάθια» στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων είτε ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα είτε προσεχώς. Ο δρόμος της παραλίας Ραχών, έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, έχει παραδοθεί, ενώ ο δρόμος Κρέστενας – Ανδρίτσαινας πρόκειται σύντομα να ολοκληρωθεί.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της περιοχής Σάκης Μπαλιούκος μίλησε για τα δύο έργα. Για το δρόμο των Ραχών τόνισε πως «είναι ένα έργο το οποίο παραδόθηκε και προβλέπει πεζοδρόμιο. Είναι ο δρόμος που εφάπτεται του χώρου που είχε προσδιοριστεί ως η περιοχή δημιουργίας του γκολφ και ο δήμος είχε την ευκαιρία, αφού ο άνθρωπος μπορεί να προέβαινε σε επένδυση κάποια στιγμή που θα είχε την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί. Είναι ένα έργο το οποίο δίνει προοπτική αρκεί να συνδυαστεί και με άλλες πράξεις, τόσο του δήμου όσο και της περιφέρειας. Ξέρουμε σε ποιο γνωστό θέμα αναφέρομαι και είναι μία ομάδα κατοίκων που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί. Χωρίς να σταυρώνουμε τους ανθρώπους θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους στην εθνική οικονομία αλλά ο χώρος που είναι δεν είναι αυτός που πρέπει. Πρέπει να μεταφερθούν κάπου αλλού και αυτό θα πρέπει να το δούμε ανθρώπινα και οι φορείς οι οποίοι εμπλέκονται στο να εκφράσουν γνώμη θα πρέπει να βάλουν και το χέρι στην τσέπη. Τους ανθρώπους αυτούς τους έφεραν, άρα εκείνοι που τους έφεραν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και εμείς θα έχουμε την συμμετοχή μας σε αυτή τη προσπάθεια. Με ανθρώπινες συνθήκες και όχι με κραυγές και με απειλές και να πάνε κάπου αλλού έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν στην εθνική μας οικονομία» εξήγησε ο κ. Μπαλιούκος.

Ελπίδα ότι θα ομαλοποιηθεί το θέμα της εκταμίευσης

Στο δεύτερο έργο ο εργολάβος προχωρά όμως οι λογαριασμοί δεν πληρώνονται και έτσι παρουσιάζονται καθυστερήσεις. «Εκεί εκκρεμούν δύο εργολαβίες ακόμα. Η μεσαία κατολίσθηση που δεν έχει αποσυρθεί και μιλάμε στο τμήμα σύνδεσης της γέφυρας και των κατολισθήσεων που είναι απέναντι στην είσοδο στα Μπαρακίτικα. Η διαβεβαίωση που έχουμε τόσο από τους αναδόχους όσο και από την Περιφέρεια είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτά θα είναι στην διάθεση μας. Ας ελπίσουμε ότι θα ομαλοποιηθούν τα πράγματα στο ζήτημα των εκταμιεύσεων. Αν δεν υπάρξει ομαλοποίηση δεν μπορούμε να μιλάμε για χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης δράσεων, όλα θα πηγαίνουν πίσω. Ο εργολάβος πήγε έσκαψε, σταμάτησε η χρηματοδότηση, σταμάτησε και το έργο» είπε ο κ. Μπαλιούκος. Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το έργο δεν θα κινδυνέψει χρηματοδοτικά από τις καθυστερήσεις αυτές. Επισήμανε όμως ότι το μεγάλο πρόβλημα των έργων αφορά την Πατρών – Πύργου, έργο αναπτυξιακό που αφορά όλο το νομό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος